web
analytics

10 lucruri care te pot motiva suficient de mult ca să nu renunți la programul tău de fitness

Iată câteva lucruri care te pot face să te răzgândești ori de câte ori te gândeşti să renunţi la programul tău de fitness:

motivatie de a nu renunta la sport

1.       Învață să te bucuri de exerciţiile fizice. Cu cât mai mult entuziasm pui în exercițiu, cu atât mai greu va fi să renunți la el. Deasemenea, găsește motive profunde pentru exercițiul fizic, care să îți ofere sprijin moral mai mult timp. Dacă îți propui un motiv superficial, de tipul ”vreau să slăbesc 2 kilograme”, cel mai pobabil, odată ce îți vei atinge scopul, s-ar putea să renunți la exercițiul fizic. Dar o motivație de genul ”Exercițiul fizic mă va ține sănătos”, s-ar putea să te motiveze pentru mai mult timp.
2.       Încearcă o diversitate de tipuri de programe—de la yoga până la Tae Kwon Do, orice te poate convinge că exercițiul fizic este amuzant și antrenant. Varietatea exerciţiilor poate combate plictiseala şi îți dau și șansa de a-ți lucra toți mușchii. Nu trebuie să reinventezi întregul program de fitness în fiecare săptămână, ci doar să îl variezi.
3.       Perseverează. Treptat, exercițiile fizice vor deveni o parte din rutina zilnica. Poate dura câteva luni până îți va intra în obișnuință, dar exercițiul fizic poate şi trebuie să fie un ”must” al programului de zi cu zi.
4.        Ia-o încet. Nu te arunca la cele mai dificile exerciţii. Începe cu exerciţii simple şi atunci când simţi că ești suficient de puternic pentru a le încerca pe cele mai dificile, încercă-le!
5.        Nu forța nota. Jumătate din persoanele care încep un nou program de fitness ajung să renunțe la acesta, tocmai din cauza lor, pentru că forțează pe un ritm și o frecvență a antrenamentului exagerate și ajung să nu mai poate ține ritmul impus de ei înșiși.
6.       Cere sprijinul prietenului tău. Un partener de antrenament te poate motiva să nu tragi chiulul. Atunci când ştii că partenerul/prietenul te aşteaptă la sala de sport, este mai greu să lipsești de la program.
7.       Antrenează-te cel puţin 30 de minute pe zi. Experţii în sănătate spun că este nevoie de cel puţin 30 de minute de exercițiul fizic pe zi. Dacă nu poți să lucrezi 30 de minute o dată, fă pauze și lucrează în reprize 10 sau 15 minute.
8.       Nu renunța la planul tău de fitness doar pentru că ai lipsit o dată de la sală. Mulți gândesc că, dacă au sărit un antrenament, pot la fel de bine să le sare pe toate. Tu nu ai voie să gândești astfel. Ce este în trecut, rămâne în trecut.  Azi mergi, din nou, la sala.
9.       Setează obiective realiste. Indiferent de ceea ce urmărești prin exercițiul fizic- să slăbești sau să-ți crești masa musculară, trebuie să recunoști că aceste lucruri iau timp, așa că ar trebui să îți stabilești obiective realizabile.
10.    Bucură-te și de realizările mărunte. Odată ce ai recunoscut deja că este nevoie de timp pentru a obține schimbări considerabile, chiar şi o jumătate de kilogram pierdut sau o jumătate de kilogram mușchi câștigat este un motiv excelent pentru a sărbători. Bucură-te de ele!

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Viata sanatoasa pentru tine si familia ta. Ghid pentru o viata sanatoasa, silueta, nutritie si frumusete.