web
analytics

Cateva secrete despre cum sa slabesti consumand alimentele potrivite grupei tale de sange

Dr. Peter D’Adamo, naturopat şi creator al dietei  în funcție de grupa de sânge, este de părere că grupa de sânge determină modul în care organismul uman metabolizează diferite substanţe nutritive. În opinia sa, fiecare grupă de sânge are propriul său antigen unic,  iar acest marker poate interacționa prost cu anumite alimente, ceea ce duce la tot felul de probleme de sănătate. Dacă oamenii ar mănânca în funcţie de tipul lor de sânge, ei ar putea fi mai sănătoși.

Alimentatie grupe sanguine sistem ABODr. Adamo a pus baza unei teorii evoluționiste a grupelor de sânge, conform căreia tipurile de sânge au evoluat de-a lungul istoriei, iar în prezent oamenii ar trebui să mănânce ceea ce mâncau strămoșii lor, care aveau aceeași grupă de sânge ca și ei. Lanțul evoluționist al grupelor sanguine începe cu  tipul O, urmat de tip A, B si AB.

Grupa de sange O:

Grupa de sange O este considerată a fi primul tip de sânge. Acesta a aparţinut strămoşilor noştri vânători-culegători care au trăit cu 50.000 î.Hr.  Din moment ce strămoşii noştri de tip O au supravieţuit şi s-au dezvoltat pe baza unui consum ridicat de proteine provenind în special din carne, persoanele care au această grupă de sânge astăzi ar trebui să aibă o dietă similară. Alimentele care pot fi incluse în planul de masă zilnic al persoanelor cu grupa O sunt: carne, peşte şi ulei de măsline (ele pot fi consumate în cantităţi mai mari); ouă, nuci, semințe, anumite legume şi fructe (în cantităţi mai mici). Alimentele ca produsele lactate, fasolea, cerealele, pâinea, pastele şi orezul  trebuie să fie evitate. Alergatul este cea mai bună opţiune de exerciţiu fizic aerobic recomandat pentru acest tip de sânge.

Grupa de sange A:

În lanţul de evoluţionist, următoarea grupă de sânge, în opinia Dr. Adamo,  este tipul A, care a apărut cu aproximativ 15.000 ani î.Hr., când strămoşii noştri au devenit fermieri. Ei au mâncat mai ales fructe și legume, astfel încât asta este ceea ce ar trebui să mănânce orice deţinător al grupei de sânge A. Pentru a fi mai specifici, nucile, semințele, fasolele, cerealele, pastele, orezul, fructele şi legumele sunt pe lista alimentelor ce pot fi mâncate. Exercițiile fizice recomandate sunt cele de mică intensitate, ca intinderile, yoga, golful etc.

Grupa de sange B:

În jurul anilor 10000 î.Hr., grupa sanguină B a apărut datorită obiceiurilor nomade ale strămoşilor noştri. Dieta lor a fost una mixtă şi a constat în carne, lactate, cereale şi legume. A mânca adecvat pentru grupa B, înseamnă pentru oamenii de astăzi să mănânce o mare varietate de alimente, atât vegetariene, cât și produse animale. Alimentele care trebuie să fie evitate sunt doar alimentele prelucrate. Nucile,  seminţele și alimentele bogate în carbohidrați ar trebui să fie consumate în cantităţi mici. Exercițiile recomandate sunt tenisul, înotul, alergarea etc.

Grupa de sange AB:

Cel mai nou tip de sânge este AB, care a apărut cu doar 1000 de ani în urmă. Dr. D’Adamo crede  că acest tip de sânge i-a  ajutat pe strămoşii noştri să facă trecerea  la timpurile moderne. Persoanele cu grupa sanguină AB consumă un amestec de alimente potrivite pentru grupa A şi grupa B. Aceste persoane trebuie să urmeze o dietă preponderent vegetariană, care mai include din când în când  produse de carne, peşte şi produse lactate. Activitatea fizică ar trebui să combine  exerciţii relaxante cu activități mai intense.

Aspectele pozitive ale dietei după grupa de sânge:

1. Este uşor de urmat după ce s-a întocmit lista de alimente care pot fi și care nu pot fi mâncate.

2. Încurajează oamenii să mănânce alimente neprelucrate şi mai multe fructe şi legume.

3. Fiecare tip de sânge are recomandări cu privire la exercițiile fizice adecvate.

 

Argumentele împotriva dietei în funcție de tipul de sânge:

  1.  Majoritatea nutriţioniştilor calificați nu recomandă această dietă, pentru că ei cred că nu există nicio legătură între grupa noastră de sânge şi ce ar trebui să mâncăm.
  2.  Planurile de dietă pentru grupele O și A sunt limitative, lăsând la o parte grupe importante de alimente. Pe termen lung, acest lucru poate înseamna un aport sărac de nutrienți necesari pentru o sănătate mai bună.
  3.  Dieta nu indică exact cât de mult se poate slăbi urmând-o. Dr. Adamo spune că aceasta depinde de cât de strict urmează planul de alimentație regimul alimentar recomandat unui anumit  tip de sânge.

 

www.livestrong.com

www.dietsinreview.com

www.dietspace.com

www.bewellbuzz.com

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Viata sanatoasa pentru tine si familia ta. Ghid pentru o viata sanatoasa, silueta, nutritie si frumusete.