web
analytics

6 moduri grozave de a-ți începe ziua

Un stil de viață sănătos începe în fiecare dimineață!

Modul în care îți petreci dimineața îți aduce un plus de energie pozitivă  pentru tot restul zilei.  În acest articol vei descoperi câteva obiceiuri specifice unui stil de viață sănătos pe care le poți îngloba în rutina ta matinală și care te vor face mai capabil să faci față stresului de zi cu zi.  Încearcă una sau mai multe din recomandările noastre și experimentează-le până îți vei da seama care ți se potrivesc cel mai bine.

Ascultă muzică!moduri de a incepe ziua pozitiv

S-a demonstrat că terapia prin muzică reduce stresul și are efecte pozitive asupra sănătății, din acest motiv îți recomandăm să te bucuri de beneficiile muzicii. Ascultând muzică în timp ce te pregătești să îți începi ziua de lucru va crea energie pozitivă și un sentiment de liniște sau de bună dispoziție, în funcție de genul muzical ales. Muzica poate acompania activitățile tale matinale, dându-ți un imbold în timpul plimbării tale de dimineață sau stimulându-ți mintea în timp ce scrii în jurnalul tău.

Dezmorțește-te în timpul dușului!

Apa fierbinte îți va relaxa mușchii, astfel încât va fi mai ușor să faci exerciții de stretching (întindere a mușchilor). Aceste exerciții te vor ajuta să eliberezi tensiunea acumulată și te vor ajuta să începi ziua simțindu-te mai relaxat, mai liniștit și mai pregătit să întâmpini ceea ce îți poate aduce o nouă zi.

Servește un mic dejun echilibrat!

Pentru cei care își încep ziua cu un covrig și cu o cafea, citește asta: Micul dejun este cunoscut ca reprezentând cea mai importantă masă a zilei pentru un motiv foarte întemeiat: un mic dejun sănătos poate echilibra nivelul de zahăr din sânge și, astfel, vei beneficia de susținerea de care ai nevoie pentru a face față stresului fizic și mental. Fără aceasta, vei fi mai puțin rezistent, atât din punct de vedere mental, cât și fizic. Asigură-te că micul dejun va conține suficiente proteine și fructe, nu doar cofeină și puține calorii!

Bea ceai verde!

Sorbitul unui ceai cald este o activitate calmantă care te va ajuta să te pregătești pentru ziua care a început. Ceaiul verde este plin de antioxidanți, așa că este o alegere sănătoasă și delicioasă

Scrie în jurnalul tău!

Ținerea unui jurnal are multe beneficii asupra managementului sănătății și stresului și poate conduce la un grad ridicat de auto-conștientizare. A scrie o data pe zi în jurnal te poate ajuta să te menții concentrat, să procesezi emoțiile negative și să rezolvi problemele.

Fă o plimbare!

O plimbare matinală te poate ajuta să te simți pregătit pentru restul zilei, te poate ajuta să dormi mai bine noaptea, să reduci nivelul de stres și, totodata, riscul a numeroase condiții medicale.

Yoga
Combinând avantajele câtorva tehnici de gestionare a stresului, precum respirația diafgramatică, meditația, exercițiile de stretching etc., yoga oferă unele dintre cele mai grozave beneficii pentru managementul stresului și pentru sănătatea dvs. O modalitate bună de a începe ziua o reprezintă o serie de mișcări cunoscute sub denumirea Salutul Soarelui.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Viata sanatoasa pentru tine si familia ta. Ghid pentru o viata sanatoasa, silueta, nutritie si frumusete.