web
analytics

Află acum cum poți avea un ten de invidiat urmând câteva reguli simple

Vrei să scapi de coșuri, puncte albe, puncte negre şi roşeaţă? Mai multe studii au arătat că o dietă bogată în carbohidraţi determină organismul să producă mai multă insulină, lucru ce duce la creșterea producției de hormoni androgeni. Acești hormoni stimulează glandele sebacee din piele să secrete mai mult sebuum, care rămâne deseori blocat în interiorul porilor ceea ce duce la apariția coșurilor, punctelor albe şi negre.

Ştiind toate aceste lucruri, dacă vrei să scapi de acnee, dieta ta ar trebui să excludă carbohidrații și, mai ales, cei care sunt prelucrați şi rafinați.

Dacă urmezi un regim alimentar cu aport scăzut de carbohidraţi timp de cel puţin 12 săptămâni, starea pielii tale se va îmbunătăți.

Care sunt regulile dietei anti-acnee?anti acne diet

Deoarece glucidele afectează nivelurile de glucoză din sânge, în timpul dietei anti-acnee, trebuie să mănânci puțini carbohidrați, iar cei pe care îi mănânci trebuie să prezinte un index glicemic scăzut (GI). Consumând alimente cu un index glicemic de 55 sau mai mic, cum ar fi terciul de ovăz, pâinea integrală, orezul basmati şi fasolea, nivelul de glucoză din sânge va crește încet în timp, la fel ca și nivelul de insulină. Rezultatul acestei diete va fi ”liniștirea”hormonilor şi o piele minunată.

Orice masă ar trebui să înceapă cu proteine. Acestea trebuie mâncate, în primul rând, înainte de carbohidrați,  pentru că pot ajuta la controlul indicelui glicemic al mesei şi pot ajuta la evitarea creșterilor bruște ale zahărului în sânge. Alimentele bogate în proteine, cum ar fi carnea roșie, peştele şi carnea de pasăre, ajută la menţinerea nivelului de insulină, a hormonilor şi a acneei sub control. Proteinele nu numai că ajută la controlul acneei, dar ele, de asemenea, joacă un rol esenţial în creşterea şi modul de funcționare a fiecărei celule.

Mănâncă o dietă bogată în fibre. Fructele şi legumele, cereale integrale sunt bune pentru pielea ta şi nu promovează inflamaţia la nivelul tegumentului. Dintre legume, pune accentul pe consumul celor ce conţin beta-caroten, deoarece organismul le transformă în vitamina A, care este deosebit de benefică pentru piele.

Mâncă stridii, crabi, curcan, germeni de grâu, tofu, seminţe de dovleac. Aceste alimente conţin zinc, un mineral cu proprietăţi anti-inflamatorii, foarte eficient împotriva acneei.

Pentru a ajuta corpul să elimine toxinele, bea multa apă. Acest fluid te ține hidratat corespunzător, iar pielea va fi hidratată optim și suplă.

Limitează consumul de alimente prelucrate. Alimentele “obişnuite”, precum zahărul rafinat, junk food-ul şi produsele ce au proprietati inflamatorii au o influență proastă asupra stării pielii tale.

Înlocuiește grăsimile saturate cu cele mononesaturate.

Implică-te într-o mulţime de activităţi fizice. Exerciţiile ajută la reducerea nivelurilor ridicate de insulină, care contribuie creşterea nivelurilor de hormoni cunoscuți a determina acneea. Ele au, de asemenea, un efect pozitiv asupra circulatiei sanguine, ajutând fluxul sanguin sa duca  mai mult oxigen și nutrienți către piele, încurajând regenerarea acesteia și dezvoltarea celulelor.

Pentru un ten mai clar, dormi suficient. O față odihnită nu este pufoasă, nu prezintă pungi şi cearcăne sub ochi. Majoritatea adulţilor au nevoie de opt ore de somn în fiecare noapte ca să se simtă odihniți dimineaţa.

Model de meniu zilnic pentru dieta anti-acnee:

Mic dejun

• 2 felii de pâine prăjită integrală cu o conservă mică de fasole.

• 1 pahar de lapte fără grăsime, cu cacao.

Masa de prânz

• Salata de miel: 100 g cuburi de carne macră de miel cu o ceasca de salata de legume si o lingura de dressing fără ulei.

• 1 fruct proaspăt.

Cina

• Grătar de calamar: 150 g de grătar de calamar cu 2 cești de salată de legume si 1 lingură de dressing (usturoi, ulei de măsline şi oţet balsamic).

• 1 bol mic cu compot de fructe, neîndulcit, cu 200 g de topping dietetic.

Alte reguli de urmat pentru o piele curată:

  1. Spală-ți pielea de două ori pe zi cu un cleanser sau cu un dezinfectant, adaptat tipului de ten.
  2. Evita frecarea pielii în timpul curătării ei, întrucât acest lucru poate face mai rău, răspândind microbii pe toată suprafața feței.
  3. Aplica tratamente de actualitate pentru zonele afectate de acnee.
  4. Indiferent de cât este de tentant, nu stoarce coșurile.
  5.  Dă timp tratamentelor şi medicamentelor să-și facă efectul – de obicei, durează două luni pentru a vedea îmbunătăţiri.

Acestea sunt linii directoare şi nu trebuie luate strict ca sfaturi medicale sau nutriționale. Dacă ai anumite probleme de sănătate, discută-le cu medicul sau dieteticianul tău.

 

Read more

“The teen age anti acne diet”- Deborah Thomas from Australian Women’s Weekly.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Viata sanatoasa pentru tine si familia ta. Ghid pentru o viata sanatoasa, silueta, nutritie si frumusete.