web
analytics

Afla de ce apare si cum poate fi vindecata boala prin Noesiterapie

Noesiterapia  ne spune ceva extrem de simplu: “Mâinile cu care sufletul ne modelează viața sunt insasi gândurile noastre….” Ea este –conform Dr. Angel, stiinta care ne invata faptul ca “boala este strigătul organismului după dragoste !”

Un medic, fără farmacie, fără anestezice sau analgezice, se simte neputincios… Cum ar putea el să compenseze lipsa medicamentelor?

Cum? Prin cunoaşterea şi înţelegerea adevăratei capacități a omului de a lupta și de a învinge boala și durerea…

Dr. Angel Escudero, în cartea “Vindecare prin gândire sau Noesiterapia”, relatează din experienţa sa profesională aspecte uimitoare cu privire la capacitatea omului de a îndura şi de a învinge durerea. El vorbeşte despre pacienţi care au intrat zâmbitori în operație şi nu au avut nevoie de niciun anestezic, despre mame care au dat naştere copiilor lor fără a simţi vreo durere şi fără să fi luat vreun analgezic, despre oameni foarte bolnavi, care s-au vindecat în chip surprinzător.Fr Angel escuero

În opinia sa, tot ceea ce ne trebuie pentru a lupta împotriva bolii şi durerii este dragostea. Dragostea este cea care ne face să vibrăm de răspunsuri biologice pozitive, care ne pun în armonie cu tot ceea ce ne înconjoară.

“Boala apare, de obicei, în lipsa dragostei. Absența dragostei produce un dezechilibru psihosomatic. Din punct de vedere psihologic şi fizic, boala este strigătul organismului după dragoste”…

Fiecare gând este ca un program în computerul creierului uman. Aceste „programe” pot fi programate în spiritul iubirii, fericirii şi sănătății. Doar un singur gând este capabil să aducă în viaţa noastră toate lucrurile bune de care avem nevoie, sau, din contră, ne poate aduce o grămadă de nefericire şi nenorocire.

Ceea ce fiecare gând produce în viaţa omului este un răspuns biologic armonic global (RBAG). Întreaga structură umană, în toate dimensiunile ei -materială sau spirituală, vibrează ca răspuns la un gând. În funcţie de conţinutul acelui gând, răspunsul biologic (BR) poate fi pozitiv și benefic, sau negativ. Răspunsul negativ induce o utilizare incorectă şi dăunătoare a energiilor vitale, cu repercusiuni asupra funcţionării optime a organismului și, deşi acest lucru este, uneori, extrem de subtil, repercusiunile negative asupra stării de sănătate fizice şi psihice își spun, în timp, cuvântul. Fiecare bucățică din fiinţa umană este programată, într-un fel, să funcţioneze în raport cu semnificaţia  fiecărui  gând.

Mâinile cu care sufletul ne modelează viața sunt gândurile…..”

Când gândim pozitiv are loc o reacție biologică pozitivă (RBP). Gândirea pozitivă aduce liniște, bunăstare, sănătate și ne ajută să trăim întru fericire.  Pentru funcţionarea corectă a corpului uman, trebuie să existe un echilibru în sistemul nervos vegetativ între simpatic şi parasimpatic. Stresul și negativismul rup acest echilibru, făcând ca simpaticul să predomine. În răspunsul biologic pozitiv, acest echilibru este restabilit datorită activării sistemului parasimpatic.

O persoană într-o stare biologică pozitivă generată de gândirea pozitivă prezintă semne de predominanţă vagală de tip muscarinic cum ar fi: gură umedă, mioză, piele uscată şi roz, bradicardie discretă sau normocardie (inima își face treaba mai bine și cu mai puţin efort), tensiune arterială normală; relaxare musculară; stare de liniște şi auto-control. De asemenea, când parasimpaticul tinde să predomine, organismul este echilibrat homeostatic, rănile se vindecă mai ușor, iar sistemul imunitar este mai puternic.

Răspunsul biologic negativ (RBN) este produs de un gând care poate induce disconfort, angoasă, nervozitate, nefericire şi chiar boală. Toate semnele lui caracteristice sunt exact opusul  răspunsului biologic pozitiv.

Răul și tot ceea ce este negativ pot fi combătute susținând ideea ca avem tot ceea ce ne trebuie și ce ne este benefic: liniște, sănătate, stăpânire de sine și bunăstare. Nu trebuie îe care suferim deja acordându-i prea mare importanțăși înrădăcinându-l mai adânc în noi prin simplu gând de a încerca să negăm că el există.

Read more:

“Curacion por el pansamiento”- dr. Angel Escudero

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Viata sanatoasa pentru tine si familia ta. Ghid pentru o viata sanatoasa, silueta, nutritie si frumusete.