web
analytics

Ardeiul iute, beneficii miraculoase pentru sănătate

Ardeiul iute este cunoscut in cultura popoarelor din intrega lume datorita virtutilor sale medicinale.
Compusul responsabil de gustul lui picant este capsaicina, substanta
care are puternice proprietăţi anti-inflamatorii.


Capsaicina ajută la pierderea în greutate, reglează digestia, stimulează metabolismul, creşte energia, împiedică noi depuneri de grăsime, reduce pofta de mâncare şi arde aproximativ 200 calorii zilnic. Mecanismul prin care funcţionează acest  supliment are la bază declanşarea lipolizei (arderea grăsimilor) şi activarea reflexului de saţietate, fenomene esenţiale în procesul de slăbire.
Ardeiul iute este benefic atât pentru stomac, cât și tractul intestinal, deoarece stimulează mișcarea peristaltică a intestinului și contribuie la reconstrucția țesutului din stomac facilitând vindecarea leziunilor stomacale și ulcerelor intestinale.
Tinctura de ardei iute se recomandă în curele de dezintoxicare în alcoolism.

Se iau 50-60 de picături de tinctură în apă sau ceai cand persoana simte nevoia sa bea.

Ardeiul iute ameliorează sinusurile congestionate
Capsaicina nu reduce doar intensitatea durerii ci stimulează fluidizarea secreţiilor de mucus din plămâni sau fosele nazale. Capsaicina este similară cu un compus care se regăseşte în multe remedii pentru răceală, cu rol în ameliorarea congestiei nazale, diferit fiind doar timpul de acţiune (capsaicina acţionează mult mai repede). Un ceai cu ardei iute stimulează rapid scurgerea mucoaselor din pasajele nazale, ameliorând nasul înfundat şi congestionat.

Viata sanatoasa pentru tine si familia ta. Ghid pentru o viata sanatoasa, silueta, nutritie si frumusete.