web
analytics

Depasirea starii de conflict si armonia interioara – calea spre vindecare?

Functioneaza cu adevarat Noua Medicina Germana?

Am auzit cu toții despre oameni trimiși acasă de către medicii lor curanți, ca să moară, pentru că nu se mai putea face nimic pentru ei. Erau în fază terminală și mai aveau 2-3 luni de trăit. Dar s-a întâmplat ca să treacă cele 2-3 luni, ei au supraviețuit și au trăit fericiți până la adânci bătrâneți. Este acest lucru real? Prin ce mod a devenit acest lucru posibil?

Adevărul este că, pentru a vindeca o persoană în întregime, nu este nevoie numai de medicamente sau de intervenții chirurgicale. Un pacient bolnav, aflat în căutarea sănătății, nu trebuie să-și trateze numai boala, ci trebuie să se vindece pe sine ca tot unitar. Pentru a obține și a menține starea de sănătate, elementele fizice, mentale, emoționale și spirituale ale unei persoane trebuie să lucreze împreună, să se întrepătrundă.

Aceasta este, de fapt, si abordarea conceptelor de boală și vindecare în Noua Medicină Germană (NMG). Conform  NMG, bolile nu sunt, așa cum greșit se presupune, rezultatul unei funcționări deficitare a organismului, ci sunt, mai degrabă, niște programe biologice speciale pe care natura le-a generat ca răspuns al organismului aflat într-o perioadă de stres emotional si psihologic. Dr. Ryke Geer Hamer, fondatorul Noii Medicini Germane, este de părere că orice formă de cancer sau de boli similare se instalează ca răspuns la un eveniment dramatic, la o experiență șocantă, ce generează pentru individ un conflict intern, care se manifestă simultan la nivel psihic, cerebral și fizic. Cancerul pare să fie astfel nimic altceva decât programul prestabilit genetic pentru a ajuta corpul să depășească starea de conflict psihic. Iar dacă boala este înscrisă în codul intern al unei persoane, vindecarea trebuie să vină tot de acolo.

Terapia NMG se bazează pe înțelegerea semnificației biologice a simptomelor și pe încurajarea manifestării acestora, mai degrabă decât pe încercarea de a le combate. Înțelegerea simptomelor previne panica și frica și, astfel, se împiedică apariția unor noi stări conflictuale șoc și a unor noi simptome. Următorul pas presupune identificarea conflictului care a generat ințial boala și găsirea unei soluții pentru acesta. Odată ce conflictul se rezolvă, procesul de vindecare efectivă începe.

Conștientizarea faptului ca organismul uman are o putere inepuizabilă și capacități uimitoare de a se auto-vindeca este un lucru absolut necesar pentru vindecare. În mod conștient, persoana bolnavă trebuie să accepte că locul de unde provin și unde se pot vindeca bolile este psihicul, iar creierul este centrul de comandă al tuturor proceselor biologice, inclusiv al procesului de vindecare. Porțiunea de creier afectată de șocul inițial se va vindeca și, la scurt timp, și organele corespondente se vor reface și se vor întări.

Totuși, chiar dacă NMG s-a dezvoltat pe baze stiițifice și pare să fie bine argumentată, dr. Ryke Geer Hamer nu a putut să demonstreze că teoriile sale sunt întru-totul corecte, așa că el și-a pierdut dreptul de a practica medicina. El a continuat, oricum, să aplice în practică teoriile sale, unele statistici arătând că 90% dintre pacienții săi au supraviețuit. În întreaga lume, există, la momentul de față, practicanți ai NMG, care încearcă să ajute pacienții să depășească starea de boală.

Modul în care NMG acționează ar putea fi o explicație pentru situația oamenilor care, deși conform medicinii tradiționale, trebuiau să moară, au supraviețuit și s-au vindecat complet de fatalul cancer. Probabil că ei au descoperit în adâncul lor puterea de a se vindeca. Au reușit, cumva, să pună în echilibru psihicul, creierul si organele bolnave pentru ca acestea să lucreze împreună spre vindecare.

Dar cum se poate redescoperi, în fapt, echilibrul perfect dintre cele trei componente ale existenței umane? Cum este posibil să deții controlul total al creierului și să îi comanzi vindecarea? Este drept că omul își folosește în întregime creierul pentru a-și menține toate sistemele funcționale, dar numai 10% dintre procesele cerebrale sunt conștiente. Deci cum pot fi accesate cele 88-90 de procente rămase? De ce 10 % dintre pacienții doctorului Hamer au murit? Care este veriga încă nedescoperită care ar putea ajuta copii bolnavi, precum cei care au murit urmând terapia NGM, să se salveze?

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Viata sanatoasa pentru tine si familia ta. Ghid pentru o viata sanatoasa, silueta, nutritie si frumusete.