web
analytics

Când Domnul te ajută să slăbești…

 Şi Dumnezeu a zis: “Iată că v-am dat orice iarbă care face sămânţă şi care este pe faţa întregului pământ, şi orice pom, care are în el rod cu sămânţă: aceasta să fie hrana voastră.” Geneza 1:29

Te-ai întrebat vreodată care este planul lui Dumnezeu cu privire la dieta, sănătatea sau greutatea ta?

dieta lui DumnezeuChiar de dinainte de crearea omului,  Domnul s-a îngrijit de hrana lui: imensa lume vegetală a fost creată în a treia zi a Genezei. Vegetaţia a fost destinată îndestulării omului și animalelor cu hrană. Orice plantă cu seminţe şi orice pom, care are fructe cu seminţe- toate au fost create pentru a hrăni omul. Singura restricţie stabilită de creator a fost pomul Cunoașterii binelui și răului- Dumnezeu l-a provocat încă de la început pe om să își controleze dieta… J

Geneza ( 1:29 ) descrie dieta creată inițial deDumnezeu pentru omenire. Ca să mănânce ca Adam şi Eva, omul ar trebui să urmeze, în general, o dietă pe bază de plante. Această dietă este formată din semințe, cereale, legume, fructe şi ierburi.

85% din meniul nostru ar trebui să fie format din vegetale consumate crude şi nu mai mult de 15% din aportul  zilnic să fie reprezentat de alimente fierte sau prelucrate, tot de origine vegetală.

Când urmăm dieta biblică, alimentele şi băuturile ce trebuie excluse/evitate sunt: alcoolul, cafeaua, ceaiurile care conţin cafeină, băuturile carbogazoase şi cele răcoritoare, toate produsele lactate, soia și produsele din soia, fructele şi legumele prelucrate/procesate, cereale rafinate, toate tipurile de carne (carne de vită, porc, pește, pui, curcan, etc) şi ouăle, toate seminţele şi nucile prăjite şi/sau sărate, toate uleiurile hidrogenate sau trans grăsimile etc. Unele variații ale dietei biblice permit consumul de carne “curată” în cantităţi mici. Carnea este „curată” dacă provine de la animale terestre care rumegă şi au copita despicată şi de la animalele marine, care au atât solzi, cât și înotătoare.

Reguli de bază în dieta lui Dumnezeu:

  • Alegeţi fructe şi legume locale şi de sezon.
  •  Asiguraţi-vă că fructele şi legumele provin dintr-un sol bun, fertil (sunt eco).
  •  Nu amestecați fructe cu legume la aceeaşi masă.
  • Evitați alimentele conservate, murate, rafinate şi condimentele picante.
  • Alegeţi cerealele integrale. Acestea sunt superioare  din punct de vedere nutrițional celor prelucrate.
  • Mâncați mai puține feluri de mâncare la o masă.
  •  Nu luați gustări  între mese. Lasă sistemul digestiv să-și facă un ciclu complet.
  •  Nu săriţi peste micul dejun. Mesele trebuie să fie mai consistente dimineaţa şi la prânz şi mai mici spre sfârşitul zilei.
  • În fiecare zi, mănâncă cel puţin o masă împreună cu cei dragi.
  • De fiecare dată să îi cerem lui Dumnezeu să binecuvânteze mâncarea.

Alimentația este doar o parte dintr-un plan de extins de sănătate care răspunde celor 7 nevoi de bază vizate de dieta lui Dumnezeu. Acestea includ:

Nevoia de exercițiu fizic– Organismul nostru  funcţionează mai bine atunci când facem orice fel de mișcare cel puţin o oră pe zi.

Alimentația simplă– Fructe cu coajă, cereale, ierburi, fructe şi legume, grupate în maxim trei mese principale și 2 gustări;

Nevoia de soare – Lumina este esenţială pentru orice creatură. Pentru organismul uman, soarele este important pentru producerea de vitamină D. Vitamina D este creată prin expunerea pielii la lumina soarelui, apoi este prelucrată și activată de ficat. În intestine, vitamina D ajuta organismul să absoarbă calciul care este esenţial pentru oase sănătoase, precum şi pentru multe alte funcţii.

Nevoia de odihnă – Avem nevoie de cel puţin 7 ore de somn odihnitor în fiecare noapte. Cercetătorii au indicat faptul că sistemul nostru imunitar lucrează la nivel maxim pentru a ne vindeca trupurile între orele  10 PM și 2 AM, așa că fiecare dintre noi ar trebui să dormim în acest interval.

Nevoia de apă pură– Avem o nevoie vitală de apă potabilă, pură, fara produse chimice, viruşi şi bacterii.

Nevoia de aer curat

Comuniunea zilnică, cu Dumnezeu și cu cei dragi-  Meditaţia şi rugăciunea sunt mijloacele de a stabili comuniunea cu Dumnezeu şi cei dragi. Prin rugaciune, trebuie să aducem pacea în vieţile noastre pentru a ne crea șansele la o bună sănătate. Noi toţi ar trebui “să ne întoarcem de la rău şi să facem ce-i bun; să cautăm pacea şi să o urmăm”(Psalmul 34:14).

Beneficiile dietei lui Dumnezeu:

• Reduce riscul de obezitate. Unele persoane pierd cu această dietă cam 10 kg în 40 de zile.

• Reduce riscul de apariție a unor tipuri de cancer, boli de inimă și diabet;

• Detoxifică profund organismul.

Dezavantajele dietei lui Dumnezeu

• Poate provoca  carență de vitamina A, vitamina D, vitamina E și vitamina B12. Cine ține această dietă pentru o perioadă mai lungă de timp ar trebui să ia  vitamine pentru a evita problemele de sănătate.

Citeste mai mult:

• planetpace.com

• inquisitr.com/1052439/the-god-diet-can-it-really-perform-weight-loss-miracles/

Viata sanatoasa pentru tine si familia ta. Ghid pentru o viata sanatoasa, silueta, nutritie si frumusete.