web
analytics

Când viața iți oferă LĂMÂI, fă din ele ulei de lămâie! Te vei simți MULT, MULT mai bine!!!

Crezi că viaţa îți oferă suficiente lămâi? Mai gândește-te! Este nevoie de 3.000 de lămâi pentru a produce un kilogram de ulei de lămâie! Utilizează-l picătură cu picătură pentru a-ți îmbunătăţi starea de spirit!

 lamaia

Uleiul de lămâie este un ulei esenţial, extras din partea galbenă a cojii de lămâie printr-un proces de presare la rece. Sunt necesare 3.000 de lămâi pentru a produce 1 kilogram de ulei esenţial. Uleiul are o culoare gălbui spre verde deschis şi miroase curat și revigorant!

Partea bună în ceea ce privește uleiul de lămâie este că cercetătorii de la Universitatea de stat Ohio au dovedit că inhalarea de ulei esențial de lămâie poate îmbunătăţi starea de spirit. Studiul lor a evaluat efectele inhalării unui miros emanat de un produs cunoscut ca relaxant-  lavanda, un miros stimulant- uleiul esențial de lămâie şi un  produs inodor, de control – apa, înainte şi după expunerea la un element de stres (frigul accentuat). 56 de persoane, bărbaţi şi femei, au fost expuse la fiecare dintre mirosurile amintite,  pe parcursul a trei vizite diferite. Din relatările persoanelor implicate în studiu şi măsurătorile obiective,  a rezultat clar că uleiul de lămâie îmbunătăţeşte starea de spirit, comparativ cu apa şi lavanda, indiferent de așteptările sau utilizarea lor anterioară de aromaterapie. În plus, noradrenalina a rămas la un nivel ridicat, atunci când subiecţii inhalau lămâie, comparativ cu apa sau lavanda.

Alte studii preliminare au arătat că uleiul de lămâie reduce anxietatea şi stresul (scade nivelul de corticosteron- hormonul de stres). Se crede că mirosul de ulei de lămâie creşte capacitatea de concentrare şi vigilenţa. Deasemenea, activează centrul hipocampusului şi centrul alocat gândirii raţionale din lobul stâng, astfel încât poate fi folosit cu succes în timpul dietelor pentru pierdere în greutate pentru a controla poftele alimentare nejustificate.

Cum poate fi folosit uleiul de lămâie pentru a te binedispune?

Ori de câte ori te simţi obosită sau ai probleme de concentrare, trebuie să adăugi 4 picături de ulei de lămâie în lampa de aromaterapie. Uleiul de lămâie poate fi folosit nu numai în lampa de aromaterapie, ci și în orice alt fel de vaporizator sau pulverizator.

Dacă decizi să folosești uleiul de lămâie la birou sau acasă ca odorizant de cameră, vei deveni cu siguranţă mult mai eficient.

Pentru a păstra efectul uleiului esențial de lămâie pe parcursul zilei, poți aplica uleiul direct pe piele sau pune-l pe o batistă şi miroase-l din când în când. Înainte de a-l aplica pe piele pe suprafețe mai mari, testează-ți sensibilitatea  la contactul cu uleiul, prin testarea lui pe o bucațică mică de piele.

Dacă vei decide să-l combini cu alte uleiuri esențiale calmante, cum ar fi cel de valeriană, hamei sau de mușețel, vei obţine un efect de reducere a anxietății și îți vei învinge insomnia.

Read more:

  • Kiecolt-Glaser JK, Graham JE, Malarkey WB, Porter K, Lemeshow S, Glaser R. “Olfactory influences on mood and autonomic, endocrine, and immune function.” Psychoneuroendocrinology. 2008 Apr;
  • Komiya M, Takeuchi T, Harada E. “Lemon oil vapor causes an anti-stress effect via modulating the 5-HT and DA activities in mice.” Behav Brain Res.; 2006;
Viata sanatoasa pentru tine si familia ta. Ghid pentru o viata sanatoasa, silueta, nutritie si frumusete.