web
analytics

Care este cea mai potrivită zi din săptămână pentru a începe o dietă?

CAT 2

“Mâine voi începe cura de slăbire. Voi mânca mai puţin şi voi face mai multă mișcare”. De câte ori ți-ai luat acest angajament? De câte ori a venit acel ”mâine” și l-ai amânat până la următorul mâine? Dar când ar fi cel mai bun “mâine”? Care este cea mai potrivită zi a săptămânii pentru a începe o nouă dietă?

Un sondaj realizat pe un eșantion de 2.000 de persoane condus de compania Tesco din Marea Britanie a dezvăluit că cea mai proastă zi pentru a începe o dietă este marţi. Majoritatea oamenilor care au început dieta în zi de marţi au renunțat la ea până vineri. Sondajul a indicat și faptul că cei care au început dieta duminică au reușit să o respecte foarte bine. Motivul pentru care dieta are mai mult succes când este începută duminică este că oamenii sunt mai motivaţi în weekend sau la începutul săptămânii, luni.

Sâmbăta şi duminica par a fi cele mai bune zile pentru a începe o dietă  și pentru că majoritatea oamenilor sunt acasă, și nu la şcoală sau locul de muncă, şi au două zile libere ca să se concentreze pe organizarea dietei, golind dulapurile și frigiderul de toate alimentele bogat calorice, dulci, grase sau nesănătoase şi  mergând la supermarket după alimente sănătoase, cu conținut scăzut de grăsimi, cu puțin sau fără zahăr. Alegerea zilelor de sâmbătă sau duminică este, de asemenea, potrivită pentru că aceste zile oferă mai mult timp și pentru exercițiul fizic.

Chiar dacă pare amuzant să condiționezi succesul dietei tale de o anumită zi a săptămânii, este adevărat că atunci când îți setezi și îți definești clar un scop,  este mai probabil să obții un rezultat mai bun. Desigur, ești într-un soi de avantaj psihologic, benefic dietei, atunci când alegi clar ca și termen de începere a curei de slăbire sâmbata viitoare, lunea viitoare, sau, chiar unele date mai speciale, ca ziua de naștere sau prima zi din luna viitoare. Un obiectiv realist şi personalizat este crucial pentru dieta de succes.

În afară de alegerea cu înţelepciune a zilei pentru a începe dieta, o motivaţie suplimentară ar putea veni și de la o persoană, aleasă să îți amintescă de promisiunea de a începe dieta la o anumită zi sau dată. Această persoană nu va permite să încalci termenul la care ți-ai propus să începi dieta și te va forţa să te ții de planul de slăbire.

Folosește orice truc posibil ca susținere motivațională a dietei, deoarece, în final, schimbarea obiceiurilor alimentare este o provocare destul de grea pentru orice zi a săptămânii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Viata sanatoasa pentru tine si familia ta. Ghid pentru o viata sanatoasa, silueta, nutritie si frumusete.