web
analytics

Carne de cal! Sa mancam sau nu?!

“Este ca și cum ai mânca o friptură de vită cu adevărat bună,” este ceea ce unul dintre prietenii mei a spus despre carnea de cal. “Poate fi un pic mai dulce decât alte tipuri de carne roşie, dar încă are aroma densă de carne”.

e buna carnea de cal
În acest caz, dacă de obicei mănânci carne roșie, de ce nu mănânci și carne de cal? În multe ţări europene şi asiatice felurile de mâncare preparate din cal sunt considerate o delicatesă. Franţa, Germania, Italia, Japonia, China, Mexic, Brazilia sunt ţări în care carnea de cal este foarte apreciată pentru gustul său şi valorile nutriţionale.
Carnea de cal are conținut scăzut de grăsimi, iar 60-70% dintre aceste grăsimi constau în lanțuri de acizi graşi nesaturaţi, care joacă un rol esenţial în prevenirea bolilor cardio-vasculare. Acest tip de carne conţine, deasemenea, o mulţime de fier (4-5 mg/100 g de carne) cu un rol important în crearea celulelor roşii din sânge şi în consolidarea sistemului imunitar. În plus, vitaminele B3, B6 şi B12 nu lipsesc din această carne şi aportul său de proteine de înaltă calitate nu poate fi ignorat. O porție de 100 g friptură de cal are 149 de calorii, 24 grame de proteine, şi 5 grame de grasime, comparativ cu carnea de vită care are mai multe calorii și grăsimi mai multe.
Adevărul este că toată această situaţie nebună care este acum în mass-media are rădăcini ideologice, nu economice sau nutriţionale. Unii oameni nu mănânca, de regulă, cal din cauza credințelor lor religioase, în timp ce alții nu pot mânca nicidecum carnea celui mai bun prieten și animal de companie.

De exemplu, Biserica Romano-Catolică interzice mănâncarea carnii de cal în secolul al optulea, şi acest lucru rămâne încă tabu. Legile evreiești interzic consumul de carme de cal din cauza faptului că aceste animale nu sunt rumegătoare şi nu au copite despicate. Culturile musulmane sfătuiesc să nu se consume carne de cal, dar nu interzic complet alimentul. Alte persoane sunt pur şi simplu împotriva cărnii de cal, deoarece și-au dat seama că au fost înșelați. Au cumpărat carne de vită şi au primit carnea de cal care este, de obicei, mai ieftin.
Din punct de vedere nutriţional, dacă a fost verificată carnea şi dacă aceasta nu conţine nicio substanţă nocivă sau medicament, care sunt utilizate, de obicei, pentru cai, atunci este o opţiune mai sănătoasă decât carnea de vită sau porc. Deci, în acest caz, dacă nu sunteţi un vegetarian şi sunteţi de acord, de obicei, cu sacrificarea animalelor, de ce nu mâncaţi carne de cal?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Viata sanatoasa pentru tine si familia ta. Ghid pentru o viata sanatoasa, silueta, nutritie si frumusete.