web
analytics

CE SUNT CALORIILE NEGATIVE Exista alimente care odata consumate te ajuta sa slabesti? Se pare ca DA…

Organismul uman folosește energie pentru a produce energie. Acest lucru înseamnă că, în timpul proceselor metabolice de conversie a alimentelor în energie, se consumă energie. În fiecare zi, digestia şi absorbţia alimentelor utilizează aproximativ 10% din aportul caloric total. Pentru o persoană care mănâncă 2000 de calorii zilnic, 200 de calorii sunt folosite pentru a digera și absorbi cele 2000 de calorii.alimente care contin calorii negative

Având în vedere cât de multe calorii sunt necesare pentru a digera un produs alimentar specific, există unele alimente care au un conținut caloric atât de scăzut încât se consideră că organismul arde mai multe calorii în procesul digestiv decât conţin alimentele în sine. Multe dintre aceste alimente sunt legume și fructe și ele pot fi parte a unui plan de dietă sănătoasă.

Atunci când scopul principal este pierderea în greutate, este indicată includerea în dietă a alimentelor cu conținut scăzut de calorii, cu aport ridicat de fibre şi cu aport crescut de apă. Aceste alimente adăugă la dieta ta elemente nutritive, dar dau și volum bolului alimentar, fără a avea prea multe calorii. Câteva dintre aceste alimente sunt: sparanghelul, broccoli, morcovii, țelina, ardeiul iute, andivele, salata verde, papaya, napii, sfecla, varza verde, conopida, cicoarea, castraveții, usturoiul, ceapa, spanacul, dovlecelul, anghinarea, fasolea verde, varza de Bruxelles, roșiile, porumbul, muraturile, mărarul, păpădia, vinetelr, usturoiul etc. Dintre fructe, merele, afinele, smochinele, strugurii, kiwi, lămâile, papaya, ananasul, gutuile şi mandarinele par a avea calorii negative. Nutritioniștii cred că, din cauza lipsei lor surprinzătoare de calorii, aceste alimente pot fi, în esenţă, consumate în cantităţi mari fără ca tu să câştigi în greutate. Aceste alimente umplu stomacul şi dau saţietate, ajutându-te în același timp să te abții de la ingerarea de mai multe calorii.

Teoretic este posibil ca un produs alimentar să aibă calorii negative, dar nu există studii ştiinţifice de renume pentru a dovedi că, într-adevăr, anumite alimente se încadrează în aceste criterii. Toate alimentele conțin calorii, iar efectul negativ se referă doar la cantitatea de calorii rămase după scăderea caloriilor pe care organismul tău le folosește pentru a mânca, digera şi a elimina aceste alimente. Oricum, dacă te decizi să urmezi o dietă bazată pe alimentele enumerate mai sus, trebuie să te asiguri că nu te vei priva de substanțe nutritive importante. Nu este sănătos un regim alimentar care consta numai în consumul de alimente cu  calorii negative, deoarece poate apărea malnutriţia. De obicei, gustările cu multe calorii sau garniturile ar trebui înlocuite cu alimente cu calorii negative.

Cheia pentru o slăbire de durată este adoptarea unui stil de viaţă sănătos, care include un regim alimentar echilibrat și exercitii fizice regulate.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Viata sanatoasa pentru tine si familia ta. Ghid pentru o viata sanatoasa, silueta, nutritie si frumusete.