web
analytics

Dieta „Clean Cleanse” sau Dieta de detoxifiere Junger Partea 1 – Dieta

Dieta de detoxifiere „Clean Cleanse Diet” este o cură de 21 de zile creată de dr. Alejandro Junger, care se axează pe îndepărtarea toxinelor majore din organism.

clean cleanseÎn opinia doctorului Junger, unele afecțiuni cronice cum ar fi sindromul de intestin iritabil, alergiile, durerile de cap, depresia, oboseala, creşterea în greutate şi insomnia apar din cauza toxinelor care acumulează în corpul uman. A urma un program de dezintoxicare bine structurat este condiţia principală pentru a se restabili funcţionarea optimă a corpului şi pentru a-l ajuta să se vindece în mod natural. Dieta “Clean Cleanse” a Dr. Junger îi poate ajuta pe cei ce o urmează să își restabilească energia şi să piardă în greutate.

„Clean Cleanse Diet” este, de fapt, o dietă în 3 paşi, care include:

  • faza de pre-detoxifiere ( Pre-Cleanse);
  •  faza de detoxifiere (Cleanse);
  •  Reintroducerea alimentelor interzise in timpul dietei in planul alimentar (Reintroduction).

În timpul dietei, următoarele alimente sunt strict interzise:

• produsele lactate

• produsele ce conțin gluten

• produsele ce conțin zahăr

• soia

• cafeaua, sucul, alcoolul

• carnea de vită, carnea de porc

• porumbul

• tomatele, vinetele, ardeii, cartofii, ignamele, cartofii dulci

• bananele, căpşunile, portocalele, strugurii.

Pentru o listă completă a alimentelor permise/interzise, click aici:CLEANSE DIET- Foods to Include. Foods to Exclude

Pentru a vedea rețete Cleanse Diet,  click aici:CLEANSE DIET RECIPIES

1.       Etapa pre-detoxifierii- Pre-Cleanse Stage

Pre-Cleanse este o etapă de 3 zile, care pregăteşte organismul pentru detoxifierea completă. A trece direct în etapa detoxifierii fără să oferim corpului o şansă să se adapteze, creează stres alimentar suplimentar, nenecesar. În această etapă, ar trebui să se manânce trei mese solide pe zi, formate din alimentele permise de dietă.

Înainte de a începe dieta, ar trebui să verificaţi lista de dieta alimente permise şi reţetele culinare special create pentru acest regim.

 2. Etapa detoxifierii- Cleanse Stage

În timpul acestei etape, timp de 21 de zile, planul de dieta zilnică este următorul:

micul dejun: un shake Dr Junger;

prânz: o masă solidă;

cină: un shake Dr Junger.

La fiecare masă se consumă un plic de suplimente alimentare Dr. Junger și o capsulă de Probiotic Dr. Junger.

În cazul în care, pentru cină trebuie să ieșiți în oraș la un eveniment mai special, se pot schimba masa de prânz cu shake-ul de la cină, ca să puteți mânca la cină.  A doua zi, trebuie, însă,  să vă întoarceți la rutina de zi cu zi: shake, prânz, shake.

Shake-urile şi suplimentele necesare pentru dieta Cleanse pot fi achiziţionate de pe site-ul Dr Junger: cleanprogram.com. Un kit complet de dietă include 63 de plicuri de suplimente alimentare, 42 de plicuri de  shake-uri, 63 de capsule de Probiotic, manualul dietei, un ghid de rețete culinare.

Shake-urile vin în două arome diferite: vanilie sau ciocolată. Shake-ul de vanilie are 150 de calorii per porție, care provin din 2,5 g de grăsimi, 20 g de proteine, 14 g de carbohidrați, vitamine și minerale. Ingrediente: proteine din orez, arome naturale, sirop de orez, fosfat dicalcic, trigliceride cu lanţ mediu, citrat de magneziu, ulei de măsline, fosfat dipotasic, amestec de vitamine şi minerale, dioxid de siliciu, gumă de guar, extract pulbere de fructe de rodie, extract pulbere de seminţe de broccoli şi extract de frunze de ștevie (Stevia Rebaudiana). Shake-ul de ciocolată are aproape aceeași compoziţie ca versiunea de vanilie, cu excepţia pudrei de cacao olandeză, care dă gustul special de ciocolată shake-ului. Shake-ul de ciocolată are 150 de calorii pe porţie.

Plicul de shake se servește cu lapte neîndulcit de migdale, de orez sau lapte de cocos. Pentru extra aromă, se pot adauga fructe de pădure organice proaspete sau congelate sau puțin îndulcitor din ștevie.

Suplimentele Cleanse conțin: calciu (100 mg), fosfor (77 mg), un complex de fito-enzime (202 mg), Coptis (Coptis Chinesis)-rădăcini și rizomi 12:1 (15 mg), rădăcină de Skullcap chinezesc, Phellodendron, ginger, radacina de lemn dulce chinezesc, rădăcină şi rizom de rubarbă chinezească.

Probioticul Cleanse conține Lactobacillus acidophilus-30 miliarde organisme vii / per porție.

3. Reintroducerea alimentelor interzise in timpul dietei in planul alimentar (Reintroduction Stage)

Procesul de reintroducere este ultima etapă a dietei Cleanse Clean. Scopul procesului de reintroducere treptata a alimentelor interzise pe timpul dietei este de a identifica ce alimente sunt potrivite pentru o dietă pe termen lung și care sunt toxice, care ar putea provoca inflamaţii, iritaţii şi tulburări digestive.  A trece înapoi pur şi simplu la dieta obişnuită imediat după detoxifiere, îi poate face pe cei ce au urmat dieta să se simtă slabiți și să nu își dea seama de ce.

Cele mai frecvente alimente ce declanşează reacții toxice sunt glutenul, laptele, zahărul, cofeina și alcoolul. În timpul etapei de reintroducere, se servesc în continuare trei mese pe zi din conform dietei Cleanse, dar, timp, de şapte zile, alimentele cu gluten şi produsele lactate ar trebui să fie încet reintroduse în dietă şi trebuie observat modul în care aceste alimente afectează organismul.

Alimentele cu gluten şi produsele lactate sunt cauze două majore care conduc la acumularea de toxine în organism, declanșând reacții toxice, motiv pentru care faza de reintroducere se axează pe înţelegerea cât mai clară a relaţiei organismului  cu aceste două alimente și cum trebuie procedat pentru a îmbunătăţi sănătatea.

Planul de reintroducere a alimentelor cu gluten și a produselor lactate este următorul:

Ziua 1: se reintroduc in dietă alimente cu  gluten;

Ziua 2: se reintroduc in dieta alimente cu  gluten;

Ziua 3: se consumă alimente numai în conformitate cu Cleanse Diet;

Ziua 4: se consumă alimente numai în conformitate cu Cleanse Diet;

Ziua 5: se reintroduc în dietă produse lactate;

Ziua 6: se reintroduc în dietă produse lactate;

Ziua 7: etapa de reflectare- se observă reacția organismului la gluten/produse lactate.

Pentru primele două zile, cei care țin dieta ar trebui să mănânce produse cu  gluten de două-trei ori pe zi şi apoi să observe cum se simt în următoarele patruzeci şi opt de ore. Mesele  vor fi conforme cu dieta Cleanse, dar se adăugă glutenul în planul alimentarpentru a vedea dacă acesta este unul dintre factorii ce declanşează reacții toxice. Se ține un jurnal pentru a înregistra reacțiile la gluten. Reacţiile pot include balonare, erupții cutanate, minte încețoșată, constipaţie etc.

După reintroducerea glutenului,  este importantă reîntoarcerea timp de două zile la dieta Cleanse pentru a da o pauză organismului și pentru a-l pregăti pentru testarea  următoarelor alimente potențial toxice: lactatele.

Următorul pas în etapa de reintroducere constă în reintroducerea în dietă a produselor lactate. Produsele lactate se consumă de două-trei ori pe zi şi apoi se observă reacția corpului în următoarele patruzeci şi opt de ore. Mesele sunt formate din feluri de mâncare gătite după rețete Cleanse, dar se reintroduc produsele lactate pentru a vedea dacă acestea declanşează  reacții toxice. Orice reacţie la lactate este scrisă în jurnal.

În cazul în care la sfârşitul reintroducerii, jurnalul reflectă o reacţie negativă puternică la unul dintre produsele ce conțin gluten sau la produsele lactate, este foarte importantă eliminarea completă și definitivă a acestor alimente din dietă. Dacă reacția toxică este uşoară, dar încă vizibilă, nu este necesar să se elimine total alimentul, dar acesta trebuie mâncat numai ocazional şi în cantităţi mai mici.

Citiți mai mult:

  • cleanprogram.com

 

Viata sanatoasa pentru tine si familia ta. Ghid pentru o viata sanatoasa, silueta, nutritie si frumusete.