web
analytics

Creierul – centru de comanda pentru starea de boala sau sanatate?

NOUA MEDICINA GERMANAcreierul

Noua medicină germană, fondată de Ryke Geer Hamer, oferă unele informaţii valoroase cu privire la originea, dezvoltarea şi  vindecarea bolilor fizice şi psihice. În 1981, Dr. Hamer a descoperit că orice boală este cauzată de o experienţă traumatizantă – un  şoc, care afectează simultan o anumită locaţie din creier şi organul corespunzător acelei locaţii din creier. Scopul muncii de cercetare conduse de  dr. Hamer a fost de a crea un sistem de concepte complet, care să cuprindă informaţii despre ce tip de conflict cauzează apariţia unei anumite boli, cum se manifestă boala în faza incipietă şi în faza de vindecare, cum stadiile de evoluţie a bolii sunt conectate şi reflectate în creier si cum se poate obtine vindecarea.

Studiul realizat de dr. Ryke Geer Hamer a structurat cinci legi biologice, care corespund tiparului fiecărui tip de boală:

1. Orice boală este cauzată de un eveniment cu un puternic impact psihologic, care prinde individul complet nepregătit.

2. Orice boală trece prin în două faze: o etapă de conflict-activ, când organismul încearcă să depăşească stadiul obişnuit de îndeplinire a funcţiilor normale zilnice  şi se dedică întru-totul înţelegerii situaţiei produse de evenimentul neprevăzut, încercând să o accepte şi să şi-o asimileze și faza de vindecare, care începe cu soluţionarea conflictului și este insoțită de un sentiment de mare uşurare. Dacă prima etapă este caracterizată de o tonicitate pregnantă prelungită, cu insomnii, lipsa poftei de mâncare, bătăi cardiace rapide, tensiune arterială, glicemie scăzută, în faza de vindecare, tonusul vegetativ scade pana la un ritm specific metabolismului nocturn, iar oboseala, slăbiciunea şi un apetit bun devin simptomele acestei etape.Dr.Ryke Hamer

În etapa de conflict activ, terapia propusă de noua medicină germană se axează pe identificarea şocului original şi încearcarea de a să găsi o soluţie reală şi practică de reconciliere cu situaţia-conflict produsă. Imediat ce conflictul îşi găseşte rezolvarea, vindecarea îşi poate urma cursul normal.

3. Sistemul ontogenetic al bolilor ilustrează modul în care  în primele două legi sunt corelate în contextul embriologiei. Această lege arată că nici locul afectat de conflictul din creier, nici modul de manifestare a bolii (proliferarea celulelor- ex: tumoare canceroasa,  sau pierderea de tesut- ex: ulcere)  nu sunt accidentale, ci sunt încorporate în sistemul biologic inerent fiecărei specii (ca un înscris în materia genetică).

4. Sistemul ontogenetic al microbilor se referă la rolul microbilor în boală şi în evoluţie. Potrivit dr. Hamer, organele noastre s-au dezvoltat în cursul evoluţiei speciei şi a dezvoltării embrionare împreună cu tipuri specifice de microbi. Scopul biologic al acestor micro-organisme este de a menţine sănătoase şi în stare de funcţionare diferite ţesuturi. Medicina nouă a identificat microbi, ciuperci, bacterii sau viruși ce sunt ajutoare loiale, indispensabile supravieţuirii. Utilitatea microbilor devine evidentă în faza de vindecare.

5. Chintesenţa noii medicini: orice boală trebuie înţeleasă ca modul natural biologic specific pe care natura l-a determinat pentru organism pentru a răspunde la un anumit tip de conflict.

Punctul forte al noii medicini este înţelegerea organismului ca unitate între psihic, creier şi organe, unitate în care psihicul este cel care are rolul de integrator al tuturor funcţiilor de comportament şi al tuturor zonelor de conflict, creierul este calculatorul principal care comandă toate reacţiile de răspuns, coordonând  zonele de conflict şi organele corespondente şi generând starea de boală sau de sănătate a organelor. Cheia pentru a învinge orice boală este de a pune în acord psihicul, creierul şi materia fizică, pentru a lucra impreună spre vindecare.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Viata sanatoasa pentru tine si familia ta. Ghid pentru o viata sanatoasa, silueta, nutritie si frumusete.