web
analytics

Cum să îți alegi dieta potrivită

Deoarece există sute, poate mii de regimuri pentru slăbit, poate fi foarte dificil să alegi ce dietă să urmezi.intrebare

Pentru a te asigura că alegi varianta corectă, mai întâi de toate, ar trebui să ceri sfatul unor profesioniști. Numai medicul tău personal  sau un nutriționistul poate evalua corect şi obiectiv condiţia ta medicală şi poate  indica ce este mai bine pentru tine. El sau ea te poate ajuta să identifici motivele ce te-au făcut să iei în greutate  şi te  poate învăța ce schimbări ar trebui să faci pentru a pierde kilogramele în plus şi pentru a preveni adăugarea altora noi. Este foarte important să discuţi cu medicul tău problemele de greutate, pentru că, în unele cazuri, este chiar posibil să descoperi că anumite afecțiuni medicale sau că anumite medicamente au cauzat creşterea nedorită în greutate şi că, dacă le elimini, poți ajunge mai repede la greutatea ideală.

O cură de slăbire trebuie adoptată numai după ce ai primit toate informaţiile posibile despre ea. Există o mulţime de întrebări la care ar trebui să găsești răspuns înainte de a începe  o dietă. Unele dintre ele sunt:

  • Câte kilograme poţi pierde folosind un anumit regim alimentar şi de cât de multe kilograme trebuie să scapi, de fapt? Află dacă rata de pierdere în greutate promisă este una sănătoasă. S-ar putea să vrei să slabești repede multe kilograme, dar, de cele mai multe ori, dietele care iți promit rezultate rapide se dovedesc ineficiente. Ţine minte că o pierdere în greutate de 0,5-1 kg pe săptămână este recomandarea tipică.
  • În ce constă dieta? Pune această întrebare pentru a descoperi dacă planul de dietă se poate adapta la situaţia ta. Amintește-ți dacă ai mai experimentat anterior diete similare și dacă au avut vreun efect. Cel mai probabil, nu vrei să reiei diete care nu au funcționat înainte. De asemenea, trebuie să ştii dacă dieta necesită meniuri sau ingrediente speciale, suplimente, medicamente sau preparate injectabile.
  • Este dieta bazată pe vreo cercetare? Este argumentată și corectă din punct de vedere științific?
  • În ce mod  îți poate afecta cura de slăbire sănătatea? Care sunt riscurile?
  • Cu excepţia pierderii în greutate, ce alte beneficii promite  programul dietei? Alege diete care te pot ajuta  nu numai să slăbești, ci și să îți formezi obiceiuri de alimentație și de exercițiu fizic sănătoase, care fac să devină permanentă pierderea în greutate. În cazul în care dieta te poate ajuta să atenuezi simptomele altor afecţiuni medicale, ajutându-te să te vindeci, este chiar mai bine.
  • Ce fel de dietă se apropie mai mult de stilul alimentar actual? Te-ai simţi mai confortabil, de exemplu, să ții o dietă pe bază de vegetale, una low carb sau una disociată? Caută diete care includ o varietate de alimente, din toate grupele majore de alimente. Amintește-ți că un regim alimentar sănătos include legume şi fructe, cereale integrale, produse lactate cu conținut scăzut de grăsimi, proteine slabe, nuci şi seminţe.
  • Cât de restrictivă este dieta? Încearcă să alegi diete mai flexibile, care îți permit să substitui un ingredient cu altul, dacă este necesar.
  • Care sunt costurile dietei? Se potriveşte cu bugetul tău?
  • Dacă ai anumite boli, cum ar fi diabetul, afecțiuni ale inimii sau alergii, ți se potrivește dieta selectată?
  • Dieta aleasă promovează exerciţiul fizic? Orice program de pierdere în greutate ar trebui să includă activitate fizică. Execițiul fizic plus restricţionarea caloriilor te pot ajuta să pierzi în greutate mai mult.

Alege cu înţelepciune dieta ca să merite efortul. Este, de obicei, greu să ții o dietă destul de mult pentru a ajunge la greutatea dorită, așa că ar trebui să te asiguri că se justifică sacrificiul. Fă alegeri sănătoase, care să încurajeze schimbări permanente pentru un stil de viaţă mai sănătos, ca să te asiguri că  niciun kilogram din cele pierdute atât de  greu nu revine după ce ai încheiat dieta propriu-zisă. A fi suplu și în formă necesită schimbări permanente ale obiceiurillor alimentare şi de activitate fizică. În loc de o dietă cu rezultat imediat, dar pe termen scurt, alege să îți schimbi stilul de viață, pentru rezultate de durată.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Viata sanatoasa pentru tine si familia ta. Ghid pentru o viata sanatoasa, silueta, nutritie si frumusete.