web
analytics

Cum să stimulezi fertilitatea pe cale naturală

9542Când vine vorba despre stimularea fertilității pe cale naturală, unul din cele mai importante lucruri este să construiești o bază sănătoasă pe care să functioneze planul tău de a avea un copil. O bază sănătoasă o constituie Alimentația, Mișcarea și Echilibrul.

ALIMENTAȚIA

Urmarea unei diete a fertilității în pregătirile tale de a avea un copil sau pentru a-ți stimula fertilitatea este una dintre cele mai bune schimbări pentru sănătatea ta pe care o poți face. Numeroase studii au arătat că o serie de schimbări pot crește șansele unei ovulații sănătoase, pot preveni avortul spontan repetat și îți pot fi de ajutor în timpul sarcinii.

Alimentația joacă un rol important atunci când vine vorba despre sănătatea corpului și sistemului tău reproductiv. Antioxidanții care te ajută să protejezi ovocitele și spermatozoizii de radicalii liberi se găsesc în diferite alimente. Așa cum substanțele nutritive din mâncare pot fi de ajutor fertilității, în același mod unele alimente și substanțe chimice pot dăuna sănătății și fertilității tale.

 Iată 4 primi pași pe care îi poți face astăzi:

1. Mănâncă o salată mare pe zi. Prepară o salată mare, colorată în fiecare zi. Poți să te distrezi în timp ce o faci, punând nuci, merișoare, brânză de capră, nuci, spanac, roșii, castraveți, orice îți face cu ochiul în bucătărie. Doar asigură-te că vei introduce și zarzavaturi în salata ta.

2. Mănâncă organic. Acest pas te va ajuta să elimini hormonii în exces din dieta ta. Substanțele chimice și hormonii adăugați din carne și brânzeturi reprezintă o cauză majoră a dezechilibrului hormonal.

3. Ia multivitamine. Aceasta te va ajuta să te asiguri că ai un aport complet de elemente nutritive necesare sănătății reproductive (acid folic, fier, vitamin C…). Un studiu efectuat la Facultatea de Medicină de la Universitatea Harvard pe un eșantion de 18000 femei a arătat că administrarea de multivitamine, în special acid folic, poate îmbunătăți șansele de a obține sarcină…
4. Asigură-ți aportul de acizi grași esențială necesari în dieta ta zilnică.
Acizii grași esențiali sunt necesari pentru funcția corespunzătoare a glandelor endocrine, funcția inimii, a creierului, reducând de asemenea inflamațiilor și multe altele.

MIȘCAREA

Considerăm această componentă a fi fundamentală în stimularea fertilității deoarece punerea corpului în mișcare îți oxigenează sângele din uter, inimă, ficat etc. Cele mai importante forme de mișcare pentru un program de fertilitate grozav sunt:

1. Gimnastica zilnică

2. Masajul – important pentru detoxifiere și creșterea circulației la uter, ovare, ovocite.

3. Exerciții de stretching sau Yoga- Yoga este benefică deoarece te ajută să îți relaxezi corpul, să îți întinzi mușchii și oasele, precum și să reduci stresul și să echilibrezi hormonii prin relaxare.

ECHILIBRUL

Iată 5 pași ușori de a aduce mai mult echilibru în viață atât din punct de vedere hormonal, cât și mental…

1.Rezervă-ți 5 minute de liniște pe zi. Limpezirea minții și relaxarea reprezintă o modalitate importantă de a reduce stresul și a adduce echilibrul într-o zi ocupată.

2.Detoxifiază ficatul pentru a avea echilibru hormonal. Ficatul este responsabil de eliminarea excesului de hormone și toxine. Prin administrarea de plante nutritive special, ficatul tău va putea funcționa corespunzător. Reducerea excesului de hormone îți poate ajuta sistemul hormonal să devină mai echilibrat.

3.Hrănește-ți sistemul endocrin. Dieta naturală pentru fertilitate, precum și suplimentele nutritive pentru fertilitate (vezi articolul Remedii naturale pentru fertilitate) te pot ajuta să hrănești și să oferi sprijin sistemului endocrinologic. Acest sistem este afectat nu numai de stresul din viața de zi cu zi, ci și de toxinele din mediul înconjurător.

4.Fă ceva amuzant în fiecare săptămână. Asigură-te că vei avea un moment de amuzament și că te vei bucura de viață! Înscrie-te la cursuri de dans sau de arte plastic, fixează o întâlnire cu prietenii…

5.Oferă! Oferă ce este al tău celor din jur. Fie un zâmbet, un compliment, o donație sau puțin din timpul tău. Oferă ce este al tău și vei fi fericit. Aceasta îți va aduce un plus de echilibru vieții tale.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Viata sanatoasa pentru tine si familia ta. Ghid pentru o viata sanatoasa, silueta, nutritie si frumusete.