web
analytics

De ce preferăm limonada roz?

Rozul în terapia prin culoare. Terapia cu limonadă roz

Pentru majoritatea dintre noi, limonada şi, mai ales, limonada roz, este bautura copilăriei noastre. Ori de câte ori ne gandim la limonadă roz, imaginea mamei care ne pregăteşte un pahar de limonadă roz ne răsare în minte. O legătură specială între “conceptele” de limonadă roz, mamă,  iubire necondiţionată şi afecțiune este înscrisă adânc în ADN-ul nostru.

În terapia prin culoare, rozul este iubirea necondiţionată, serenă. Rozul ne alimentează energetic spiritele şi ne aduce lumină în viaţă. Este poarta către puritate, pace şi întinerire.

Din când în când (sau din ce în ce mai des), avem nevoie cu toții de miraculoasa limonadă roz pentru a ne calma energiile mentale şi fizice.

 

Când a devenit limonada roz?

 

În istoria limonadei,  limonada roz este menționată ca apariție în Statele Unite pe la mijlocul anilor 1800, când un om de circ numit Henry E. Allott, în timp ce servea limonadă obișnuită,  a răsturnat accidental bomboane roșii cu scorţişoară în limonadă. Băutura a devenit roz și cum el nu avea suficient timp pentru a pregăti una noua, a servit băutura roz pentru clienţilor săi, iar aceasta a avut un succes total.

Pentru noi, ceilalți, limonada roz a văzut lumina zilei atunci când mamele noastre au adăugat sirop de zmeură sau sirop de merișoare în limonadă pentru a răcori pentru noi o zi fierbinte. Restul este… Istorie!

 

Moduri de a redescoperi limonada roz perfectă

 

Iată  ce vă trebuie:

• 1 ceașcă de zahăr tos

• 2 1/2 cești de suc de lămâie proaspăt

• 1 1/2 ceașcă de zahăr superfin

• 2 ceşti de suc de zmeură (merișoare) sau 3-4 linguri de sirop de zmeură;

Iată ce trebuie să faceţi:

1. Se amestecă zaharul tos cu 1 cană de apă si se fierb împreună într-o tigaie la foc mare, până când zahărul se dizolvă. Opriţi focul şi lasați să se răcească amestecul.

2. Se toarnă amestecul apă/zahăr într-un vas pentru servit (o carafă) şi se adaugă sucul de lămâie, zahărul extrafin, sucul de zmeură şi 1 1/2 litri de apă. Se amestecă până când zahărul se dizolvă. Dați băutura la rece în frigider până când este servită. Se poate păstra în frigider  până la 1 zi.

3. Pentru a se servi, turnați limonada într-un pahar şi garnisiți-o cu felii de lămâie și mentă. Se adaugă câteva cuburi de gheaţă, dacă preferați limonada super rece.

 

Bucuraţi-vă de roz!

Viata sanatoasa pentru tine si familia ta. Ghid pentru o viata sanatoasa, silueta, nutritie si frumusete.