web
analytics

Detoxifieaza-ti ficatul cu ajutorul remediilor naturiste

Daca pana in prezent nu stiai, afla ca ficatul sintetizeaza foarte multe substante cunoscute (cel putin 2500) dar si mai multe care sunt necunoscute.

remedii naturiste pentru  ficat

Printre functiile principale ale ficatului, se numara: eliminarea impuritatilor din sange, secretarea bilei ce are rol important pentru digestia alimentelor ingerate, deasemenea in ficat se metabolizeaza proteinele cat si glucidele. Totodata, ficatul stocheaza si metabolizeaza grasimile si produce colesterolul, atat cel bun cat si cel rau.

Toate aceste lucruri pe care le face ficatul pentru organismul uman, produc oboseala lui, de aceea, acesta trebuie protejat pe cat de mult se poate. Te intrebi cum poti face acest lucru? Tot ce trebuie sa faci este sa-l ajuti facand cure de detoxifiere, care il ajuta sa se autoregenereze.

Asadar, pentru detoxifierea ficatului, sunt recomandate consumul de fructe, legumele, cerealele integrale alimente ce au cantitatea necesara de fibre alimentare solubile care interfera cu mecanismele de reglare a nivelului grasimilor si ajuta functia de detoxifiere a ficatului.

ficatul

Mai mult, s-au dovedit la fel de benefice si remediile naturiste pe baza de plante. Mai jos va prezentam una din cele mai cunoscute remedii pentru detoxifiere:

Se amesteca 1 catel de usturoi proaspat tocat si 1 cana cu suc proaspat de lamaie, la care adaugi putin ghimbir si o lingura ulei de masline presat la rece. Amestecul trebuie agitat bine inainte sa-l bei in fiecare dimineata. Dupa aceea, bea si o ceasca cu ceai de plante. Important este sa nu se mance cel putin o ora dupa tratament. Tratamentul de detoxifiere a ficatului trebuie sa se tina aproximativ 10 zile, dupa care se face pauza 3-4 zile si se reia.

Tu cum iti protejezi ficatul?

Viata sanatoasa pentru tine si familia ta. Ghid pentru o viata sanatoasa, silueta, nutritie si frumusete.