web
analytics

Dieta Anti-candida – Trei pasi simpli pentru a o elimina din viata noastra

Candida Albicans este un fungus din familia drojdiilor, care, prezent în exces, poate provoca simptome variate, de la oboseală şi îngrășare, la dureri articulare şi gaze abdominale. Candida există în mod natural în flora intestinală şi creează probleme doar atunci când un dezechilibru din organism îi permite să se dezvolte exagerat. Acest dezechilibru ar putea fi cauzat de o mulţime de motive,cum ar fi, de exemplu, utilizarea unor antibiotice puternice; o dietă prelungită bogată în carbohidraţi şi zahăr;  consumul de alcool, de droguri; stres etc. Atunci când populaţia Candida se înmulțește foarte tare, slăbeşte peretele intestinal, pătrunde în sange și eliberează toxine în corp. Sistemul imunitar poate lupta cu aceste toxine. Amplele efecte secundare ale confruntării sistemului imucandidozanitar cu toxinele  pornesc de la dureri de cap si oboseala și pot ajunge până la dureri abdominale şi depresie.

O mulţime de oameni au candidoză. Această afecţiune cuprinde multe tipuri de infecţii de la cele superficiale, precum candidoza  orală şi vaginita, la boli sistemice ce pot pune viaţa în pericol. În ultimele decenii, candidoza a devenit tot mai frecventă,  mai ales din cauza dietei bogate in alimente prelucrate şi dulciuri. Alte cauze principale sunt obezitatea, diabetul  zaharat şi abuzul de antibiotice.

Dieta Anti-Candida este o posibilitate de a ţine sub control şi de a reduce dezvoltarea exagerată a acestei ciuperci. Această dietă include câţiva paşi simpli:

Pasul 1: Detoxifierea completă a organismului – Scopul detoxifierii este de a elimina substanțele toxice produse de candida. Câteva opţiuni sunt postul, curățirea colonului prin clisme, consumul de legume proaspete, de apă și de ceaiuri de plante pentru detoxifiere. În acest stadiu, ceea ce trebuie făcut este înfometarea candidei şi eliminarea tuturor surselor de drojdii şi ciuperci, tuturor zaharurilor şi dulciurilor, a produselor lactate ce conțin lactoză, cu excepția untului. Este, de asemenea, important de identificat ce a cauzat candidoza pentru a se elimina această cauză (ex: eliminarea  antibioticelor, a contraceptivelor şi a altor substanţe ce dau modificări hormonale).

Pasul 2: Dieta Anti-Candida strictă – Această dietă strictă este, de fapt, o dietă foarte sănătoasă. Persoanele care o urmează  trebuie să evite alimentele cu conținut mare de zahăr şi orice alte alimente care pot hrăni infecția cu candida.

Următoarele alimente trebuie să fie eliminate din planul de dietă:

• toate produsele  lactate din lapte de vacă;

• toate produsele ce conțin drojdii (ex.: alcool, pîine, oţeturi, ciuperci, peşte afumat şi procesat, carne);

• toate produsele zaharoase;

• aproape toate fructele;

• legumele rădăcinoase dulci (morcovi, păstârnac,cartofi, cartofi dulci, sfeclă).

Meniul zilnic poate include:

  • Lăstari de alfa-alfa, fasole verde, ardei, broccoli, varză de Bruxelles, varză, conopidă, țelină, castravete, andive, fenicul, usturoi, verdețuri, chilli,  salata verde, ceapă, pătrunjel, ridichi, ceapă de primăvară, spanac, chard elveţian, fasole galbene;
  • In cantități mici: ouă, peşte proaspăt şi fructe de mare (nu crustacee), miel şi viţel, pasăre, pui şi curcan;
  • Ierburi aromatice şi condimente.

A doua etapă de dietă anti-candida poate ține de la câteva săptămâni la câteva luni. În această etapă, este necesară și o cură de probiotice şi antifungice. Combinarea acestor două elemente distruge Candida şi repopulează  intestinele cu bacterii “bune”.

Pasul 3: Reintroducerea alimentelor, după eliminarea candidozei – Pentru a fi siguri că a trecut candidoza, se pot face teste de sânge, analiza scaunului sau se poate testa urina. Dacă acestea indică faptul că această infecție este sub control, unele alimente pot fi reintroduse în dietă. Cele mai multe alimente reintroduse sunt din categoria legumelor sau fructelor bogate în carbohidrați, care sunt interzise de dietă în a doua etapă. Alimentele trebuie adăugate în planul alimentar lent. Revenirea la obiceiurile vechi, ce presupun consumul multor dulciuri și grăsimi, poate conduce la reapariția candidozei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Viata sanatoasa pentru tine si familia ta. Ghid pentru o viata sanatoasa, silueta, nutritie si frumusete.