web
analytics

Dieta care nu este nicio dietă! 3 modalități de a pierde în greutate

Dacă vrei să pierzi în greutate, trebuie să reduci caloriile. Dacă în fiecare zi renunți la 500 de calorii, slăbești o jumătate de kilogram pe săptămână. Ce ar trebui de făcut pentru a economisi aceste 500 de calorii zilnic?

 

1. Redu la jumătate porția de carbohidrați

wholegrainsNu este absolut necesar să urmezi o dietă low carb, bogată în proteine – ca dieta  Atkins sau dieta Dukan, dar ar trebui să mănânci jumătate din cantitatea de pâine, orez sau paste, pe care o mănânci în mod normal. Ar trebui să o înlocuiești cu legume care te pot ajuta să te simți sătul, cu puține calorii. Deasemenea, poți încerca  cerealele integrale, care, în general, conţin mai multe fibre, şi care te vor ajuta să lupți cu senzația de foame pentru mai mult timp.

2. Mănâncă o salată la masa de prânz în fiecare zi

saladAcest fel de mâncare poate fi una dintre cele mai sănătoase variante pe care le-ai putea alege. Salata perfectă este o combinaţie de legume nutritive şi de proteine. Pe de altă parte, salata imperfectă îți poate ruina total planul de a pierde în greutate. Nu contează dacă salata conține, în principal, salată verde, atâta timp cât toppingul de pe ea adaugă sute de calorii în plus, din  glucide şi grăsimi,  masa de prânz  se transformă dintr-o masă sănătoasă într-o capcană.

Iata cum ar trebui să arate salata ta:

Baza  salatei: salată verde Iceberg, spanac, verdețuri mixte și/sau salata Romaine;

Topping vegetal: ardei, sfeclă, ardei roșu sau galben, broccoli, lucernă, tomate și/sau morcovi.

Topping proteic: ouă fierte tari, avocado, pui, năut și/sau ton.

Dressing: ulei şi oţet sau sos vinaigrettes.

Topping lactate: brânza feta sau puțină Blue cheese.

Atunci când este perfectă, salata te ajută să te saturi numai cu câteva calorii și te face să te simți sătul mai mult timp.

3. Mănâncă la fiecare 3 sau 4 ore

eating timePentru a pierde în greutate, trebuie să reduci numărul de calorii. Pentru a reduce caloriile, trebuie să mănânci mai puţin. În cazul în care vei mânca mai puţin, s-ar putea să-ți fie foame mai devreme. Pentru a evita senzaţia de foame, este important ca mesele să fie mai dese și mai mici, astfel încât să nu resimți foamea. Va trebui ții minte că, dacă mănânci mai frecvent, trebuie  ca gustările să aibă foarte puține calorii. Încearcă: un măr şi câteva migdale sau câteva legume crude cu cateva linguri de humus.

Noroc cu dieta!

Read more:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Viata sanatoasa pentru tine si familia ta. Ghid pentru o viata sanatoasa, silueta, nutritie si frumusete.