web
analytics

Dieta Christian Bale – Dieta cu mere si ton

Actorul Christian Bale a folosit această dietă pentru  a slăbi 28 de kilograme în mai puțin de 4 luni. Dieta presupune consumul unei conserve de ton și/sau a unui măr pe zi.

În filmul Maşinistul (2004), Christian Bale joacă rolul lui Trevor Reznik, un lucrător dintr-o fabrică, ce suferă de  insomnie severă. Lipsa somnului duce la o pierdere severă de greutate, așa că Trevor Reznik devine extrem de slab. Pentru a se potrivi rolului, Christian Bale trebuia să fie foarte slab, așa că a slăbit drastic , de la 78 de kilograme la 50 de kilograme.

Pentru a pierde aceste 28 de kilograme, actorul a urmat un regim alimentar draconic: timp de aproape patru luni a mâncat doar câte o conservă de ton și un măr pe zi. Uneori, a mâncat doar câte un măr.

Acest tip de dietă este o dietă foarte săracă din punct de vedere caloric, asigurând doar 50-260 de calorii pe zi. Sunt 194 de calorii într-o conservă (185 g) de ton în apă (stors), iar un măr de dimensiune medie (aproximativ 150 g) are 80 de calorii. Bale a completat “meniul” cu cafea neagră şi apă.

Pe lângă aportul extrem de scăzut de calorii, alimentele alese pentru această dietă sunt, prin ele însele, niște alimente care accelerează metabolismul. Spre exemplu, datorită conţinutului de cofeină, cafeua creşte ritmul metabolic. Merele sunt bogate în zahăr, dar și în pectină (o fibră solubilă), care scade pofta de mâncare.

Pentru a pierde în greutate mai repede, Christian Bale a făcut și exerciții fizice intense. Regimul de exercitii fizice ale vedetei  a inclus antrenamente cardio intensive şi exerciții pentru creșterea rezistenței fizice.

Pentru a-și  proteja sănătatea, actorul a luat zilnic vitamine.

Dacă vreți să urmați dieta cu ton și mere, țineți cont de faptul că dietele cu  foarte puține calorii sunt recomandate numai persoanelor extrem de obeze și trebuie ținute sub supraveghere medicală,  pentru o perioadă limitată de timp (până la 12 săptămâni). De asemenea, nu uitați că majoritatea persoanelor care doresc să piardă în greutate nu au nevoie de o dietă extrem de săracă din punct de vedere caloric. Medicul ar trebui să fie cel care decide dacă o astfel de dietă este potrivită pentru dumneavoastră. Ca regulă generală, o dietă cu foarte puține calorii nu este potrivită pentru femeile gravide și  cele care alăptează, pentru copii şi adolescenţi şi pentru adulți cu vârste de peste 50 de ani.

Reducerea semnificativă a caloriilor poate provoca probleme grave de sănătate, cum ar fi calculi biliari, probleme cardiace, anemie, oboseală cronică, constipație sau diaree şi greaţă.

Pentru a rămâne sănătoşi, oamenii trebuie să mănânce alimente variate din grupe de alimente diferite. Ținând o dietă cu foarte puține calorii- cu un aport caloric zilnic mai mic de 800 de calorii, este destul de greu să te hrănești corect. Este evident că, dacă mâncaţi numai ton şi mere timp de 12 săptămâni, corpul va simți din plin lipsa multor nutrienţi, iar acest lucru nu va întârzia să se reflecte în starea dumneavoastră de sănătate.

 

Citeste mai mult:

 

  • ifood.tv/blog/christian-bale-weight-loss-diet-secrets-revealed#pQBACQrufaYAyh6b.99
  • webmd.com/diet/low-calorie-diets
Viata sanatoasa pentru tine si familia ta. Ghid pentru o viata sanatoasa, silueta, nutritie si frumusete.