web
analytics

Dieta “Clean Cleanse” sau Dieta de detoxifiere Junger- Partea a 3-a: Reguli generale de dietă

Reguli generale ale dietei „Clean Cleanse”

 

1. Pauza de douăsprezece ore

Programul de detoxifiere a doctorului Junger prevede o pauză de 12 ore între shake-ul de seară și cel de dimineaţă. Așadar, dacă shake-ul de seară îl bei  la 7 pm, cel de dimineață trebuie băut la 7 dimineața sau mai târziu. Această fereastră de douăsprezece ore este, de fapt, șansa dată corpului tău pentru a intra în modul detoxifiere profundă. Se consideră că 8 ore sunt necesare pentru o digestie completă și alte 4 sunt necesare pentru o curățire mai profundă. Pe parcursul acestor douăsprezece ore, poți bea doar apă sau ceaiuri de plante.

2. Luptă împotriva alimentației „emoționale”

Pentru o mulţime de oameni, mâncarea nu este doar un mijloc de satisfacere a foamei fizice,  ci și o cale de a răspunde unor nevoi emoționale. Cei mai mulți dintre noi au tendinţa de a mânca mai mult atunci când sunt stresaţi, deprimați sau speriați. Unii își umplu golul emoțional cu alimente. Totuși, ori de câte ori simțim pofte nejustificate, ar trebui să găsim mai întâi care este motivaţia mai adâncă a acelei senzații.

În timpul programului „Clean Cleanse”, este posibil să simţi senzaţia nejustificată de foame mai des. Dar de cele mai multe ori, această senzaţie nu este, cu adevărat, foame. Adesea poftele și foamea sunt generate de plictiseală, nelinişte, nefericire, pesimism, frustrare etc. Analizând ceea ce simţim cu adevărat, vom putea vedea diferenţa dintre adevărata foame şi foamea cu cauză emoțională. Identificarea adevăratului motiv al foamei poate opri ciclul obiceiurilor rele, care duc la pofte alimentare exagerate, greutate exagerată şi stare de sănătate precară.

Moduri de a lupta cu foamea „emoțională”

 • Hidratarea: Apa sau ceaiul pot păcăli senzația de foame. Hidratarea păstrează intestinele în mişcare şi ajută la eliminarea toxinelor.
 • Găsește altceva de făcut: Du-te la o plimbare, sună un prieten, scrie o scrisoare, termină un proiect inceput mai demult, urmărește un film etc. Orice altă activitate care îți poate ţine mintea ocupată şi stomacul departe de alimente este perfectă! Dacă reuşești să controlezi foamea, senzaţia negativă poate fi schimbată cu o senzație placută: puterea e la tine!
 • Mănâncă în mod conștient sau nu mânca deloc: Ori de câte ori mănânci, mănâncă cu grijă, în mod conștient, într-un mediu care nu îți distrage atenția de la ceea ce faci. Aceasta este calea pentru ca mintea ta să conștintizeze faptul că ai mâncat şi că ești sătul.
 • Verifică aportul caloric zilnic: Adesea, persoanele ce țin o cură nouă de detoxifiere au tendința să se subalimenteze, iar acest lucru poate provoca pofte exacerbate, anxietate şi somn agitat. Mănâncă cel puţin 1200 de calorii şi 50-90 grame de proteine zilnic. Dacă te simţi în mod constant flămând pe parcursul zilei, creşte cantitatea de proteine şi de grăsimi sănătoase la masa de dimineaţă şi la prânz.

3. Fă mișcare şi odihnește-te mai mult și mai bine

Programul „Clean Cleanse” recomandă efectuarea de exerciţiu fizic și, în special, mișcarea ușoară este încurajată. În fiecare zi, poți încerca una dintre următoarele forme de mișcare: 20 de minute de mers pe jos, 30 de minute de yoga sau câteva seturi de exerciţii de fitness simple ca abdomenele şi push-up-urile. Exercițiul fizic te ajută să elimini toxinele prin activarea sistemului limfatic şi stimulează eficienţa tuturor canalelor de eliminare a toxinelor. Mișcarea stimulează mişcările intestinului, determină o respiraţie mai profundă şi te face sa transpiri. Avantajul este că, dacă te miști mai mult, poți mânca mai mult.

4. Mai multe mijloace de eliminare a toxinelor = detoxifiere mai profundă

Modalităţi de a încuraja eliminarea toxinelor:

 • Exerciţiul fizic şi sauna
 • Periajul uscat al pielii
 • Utilizarea de produse organice de îngrijire și înfrumusețare
 •  Stimularea circulaţiei limfatice cu mişcare, masaj, sărituri la mini-trambulină şi exerciții de respiraţie profundă
 •  Râsul- Râzi în fiecare zi. Râsul elimină stresul.
 • Hidratarea-  Bea multă apă pentru a stimula funcţia renală.
 •  Odihnește-te!

Citește mai mult:

 • cleanprogram.com

Viata sanatoasa pentru tine si familia ta. Ghid pentru o viata sanatoasa, silueta, nutritie si frumusete.