web
analytics

Dieta “Clean Cleanse” sau Dieta de detoxifiere Junger- Partea a 2-a: Reacția organismului la dietă. Beneficii pe termen lung

Programul de detoxifiere „Cleanse Clean”, creat de Dr. Alejandro Junger, este un ghid complet pentru detoxifierea organismului. Urmând recomandările privind dieta şi stilul de viaţă așa cum sunt ele prevăzute de acest program, dai corpul tău o şansă reală de a se curăţa de toxine, lucru ce va conduce la o îmbunătăţire a stării tale de sănătate.

 

Dacă decizi să încerci dieta doctorului Junger, pe parcursul celor 21 de zile de detoxifiere, vei observa câteva reacţii specifice ale organismului la aceasta, cum ar fi:

  • Simptome similare simptomelor de răceală

Multe persoane experimentează în timpul acestei diete unele simptome care sunt asemănătoare cu cele ale răcelii: dureri de cap, stomac deranjat, constipaţie, ameţeli , stare de slăbiciune etc. Aceste simptome sunt semnalul că procesul prin care corpul tău se detoxifiează a început.  Din acest motiv, aceste simptome ar trebui să fie considerate un lucru bun și  nu un motiv ca să îți faci griji. Aceste simptome sunt dovada că programul de detoxifiere funcționează. De exemplu, dacă te simți amețit,  acesta este modul în care, de obicei, corpul îți spune că ai nevoie de hidratare; constipația poate fi un semn că organismul este într-un puternic proces detoxifiant şi are nevoie de ajutor pentru a elimina toxinele. Dacă însă apar simptome mai grave decât cele menţionate mai sus, trebuie neapărat contactat  medicul.

  • Scăderea în greutate

 În timpul programului „Cleanse Clean”, unele persoane pierd în greutate. Dar pierderea în greutate nu este punctul central al acestui program. Dieta „Cleanse Clean” ajută corpul să-și regăsească echilibrul şi contribuie la repararea stricăciunilor produse de ani de zile de practicare a unor obiceiuri alimentare proaste și a unui stil de viață defectuos.  Vei scăpa de kilogramele în plus numai după ce organismul tău își va fi găsit echilibrul prin procesul de curăţare. Până la a ajunge să scapi de kilograme, vei avea ocazia să observi alte efecte pozitive ale dietei în ceea ce privește nivelul de energie, felul în care dormi, digestie, starea de spirit şi claritatea în gândire. Succesul programului este reflectat de modul în care te simţi şi nu neapărat de ceea ce spune cântarul.

  • Emoţii exacerbate

 În timpul detoxifierii, unele persoane pot avea unele reacții emoţionale mai exagerate decât de obicei, pentru că procesul de curăţare nu acționează doar asupra toxinelor din corp, ci își imprimă efectul și asupra spiritului. S-ar putea să resimți frică, stres, anxietate și, în mod sigur, frustrare. Dar, dacă dieta te va face să ai unele reacții emoționale mai exacerbate, nu te descărca mâncând. Află care sunt motivele adevărat pentru foamea, frica sau anxietatea pe care le simți şi înfruntă-le. Controlează-ți impulsul de a mânca motivat de starea emoţională.

Beneficii de pe urma programului „Cleanse Clean”

În opinia doctorului Junger, dieta de detoxifiere „Cleanse Clean” reduce riscurile de: alergii şi alergii sezoniere (febra fânului), anxietate, tulburări autoimune, respirație urât mirositoare, balonare, disfuncții intestinale, cancer, boli cardiovasculare, răceli şi gripă, congestie, constipaţie, chisturi, depresie, diabet, diaree, edem, nivel redus de energie, fibromialgie, pofte alimentare exagerate, uitare, tensiune arterială, colesterol ridicat, inflamaţii cronice, sindrom de colon iritabil, dureri articulare, exces de greutate/obezitate, retenție de lichide, infecții ale sinusurilor, probleme ale pielii, probleme cu somnul etc.

Restricții în ceea ce privește dieta „Cleanse Clean”

Dieta „Cleanse Clean” nu este recomandată pentru: gravide sau femeilor care alăptează; persoanele cu diabet zaharat de tip 1, persoanele cu cancer avansat, cei ce iau medicație pentru care este nevoie de o concentrație stabilă a glucozei din sânge,  persoanele care au tensiune arterială scăzută sau cele care suferă de oboseală  cronică etc.

Citiți mai mult:

  • cleanprogram.com
Viata sanatoasa pentru tine si familia ta. Ghid pentru o viata sanatoasa, silueta, nutritie si frumusete.