web
analytics

Dieta cu continut redus de carbohidrati – “low carbs diet”

Ce sunt Dietele Low Carb?dieta atkins

Dietele sarace in calorii, dintre care cea mai cunoscuta este cea promovata de Dr. Robert Atkins, determina scaderea rapida in greutate, permitandu-va totodata sa consumati produse lactate, grasimi, carne si oua in cantitati nelimitate.

Alimentele interzise sunt cele bogate in carbohidrati digerabili (de exemplu, pâine, paste făinoase). Acestea  sunt înlocuite cu produsele alimentare care conțin un procent mai mare de proteine ​​și grăsimi (carne, pește, crustacee, ouă, brânză, nuci, seminte, alune, soia și produse) și alte alimente sarace in carbohidrati (de exemplu salata verde).

Sunt permise in schimb consumul altor legume și fructe (în special fructe de padure).

Principiul de baza al dietei sarace in carbohidrati este urmatorul: reducerea consumului de carbohidrati determina o reducere a productiei de insulina, fortand organismul sa utilizeze grasimile si proteinele din muschi ca principala sursa de energie. Astfel de diete sunt uneori ketogenice. Cand acest lucru se intampla, persoana va produce o serie de compusi toxici astfel incat respiratia sa va fi urat mirositoare, miros asemănător cu cel de mere putrede si se va resimti oboseala si greata. Avem atunci o perturbare serioasa a metabolismului.  Se poate ajunge la cetoacidoza care este  o stare patologică si extreme de periculoasa, caracterizată prin scăderea rezervei alcaline din sânge, ca urmare a acumulării de cetone. Se poate asocia cu  hiperglicemie diabetică, începând de la un anumit nivel destul de ridicat de glicemie. Acest simptom dispare de la sine când glicemia scade suficient, de exemplu, cu ajutorul insulinei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Viata sanatoasa pentru tine si familia ta. Ghid pentru o viata sanatoasa, silueta, nutritie si frumusete.