web
analytics

Dieta cu orez – ideala pentru iubitorii acestui aliment

Dieta cu orez, consacrată de Dr. Walter Kempner, a fost folosită iniţial în 1939 pentru a trata obezitatea, diabetul, bolile de inimă, hipertensiunea arterială şi bolile de rinichi. Dar chiar dacă regimul cu aport scăzut de sodiu a fost creat în special pentru pacienţii cu boli de rinichi si pentru a ajuta la scăderea tensiunii arteriale, ea te poate ajuta foarte bine să pierzi în greutate.Orez

Dacă intenționezi să urmezi dieta cu orez, poți pierde între 10-15 kg în prima lună şi câte un kilogram pe săptămână în continuare, dar trebuie să limitezi consumul de sare, zahăr, grăsimi și alimentele prelucrate. Dieta este, de asemenea, foarte scăzută în calorii și în proteine și se axează pe  carbohidrați complecși.

Principalul aliment din dieta este orezul, dar există alte 30 de alimente incluse în lista produselor alimentare admise: cereale integrale, legume boabe cu conținut scăzut de sodiu, fructe, legume, lapte degresat și proteine foarte slabe.

Dieta orez constă într-un plan de alimentatie structurat strict, după cum urmează:

Săptămâna 1: În prima zi, asigură-te că vei consuma numai 800 de calorii pe zi din  două porţii carbohidrați complecși şi două porţii de fructe pentru micul dejun, prânz şi cină.

Pentru următoarele 6 zile, dieta permite 1.100 de calorii si 300 mg de sodiu pe zi. Pentru micul dejun zilnic, manancă pâine prajită, un fruct și un iaurt degresat. Pentru prânz şi cină, puteţi mânca orez,  pâine prăjită sau paste, legume de sezon şi un fruct.

Săptămâna 2 : În următoarele şapte zile, reglează-ți planul de masă astfel încât la micul dejun să includă o porție de carbohidrați, una de  fructe şi una de  lactate fără grăsime. O porție de lactate ar putea fi o ceașcă de iaurt slab sau o cană de lapte degresat. Pentru prânz şi cină, mănâncă trei porţii de carbohidrați şi legume şi o porție de fructe. Dacă preferi să mănânci legumele crude, mănâncă o cana. Dacă le preferați gătite, o jumătate de cană ar trebui să fie suficient.

Faza următoare este faza de menținere. Se începe cu 1.200 de calorii pe zi și 500 mg sodiu. Aportul de calorii crește  cu aproximativ 200 de calorii suplimentare pe săptămână până când nu mai pierzi în greutate. În prima zi, mănânci  în principal orez, ca în prima zi a dietei. În zilele 2-4, la orez se daugă lactatele și legumele. În următoarele zile mănânci legume, fructe și orez, apoi seria se repeta.

Ca mărimi, porțiile sunt după cum urmează:

– carbohidrați : 1 felie de pâine, 1/3 ceasca de orez sau fasole fiartă, 1/2 de cană de paste;

– fructe: un fruct mediu dacă este altceva decât banană, o jumătate de banană  sau 1 ceasca de fructe tăiate.

– legume : 1 ceasca de legume  nefierte sau o jumătate de cană gătită;

– lapte: 1 pahar de lapte, 1 pahar iaurt sau o jumătate de ceașcă de brănză de vaci.

Dieta pe baza de orez ajută la pierderea în greutate datorită conţinutului foarte scăzut de calorii, dar pentru că este atât de strictă este greu de urmat pentru o lungă perioadă de timp. Cine are vreo afecţiune medicală ce impune să piardă rapid în greutate sau cine vrea pur și simplu să slăbească, ar putea dori să încerce această dietă, dar este recomandat să nu se facă nimic fără aprobarea  medicului lor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Viata sanatoasa pentru tine si familia ta. Ghid pentru o viata sanatoasa, silueta, nutritie si frumusete.