web
analytics

Dieta cu pepene verde

Pepenele verde este o plantă din familia Cucurbitaceae, înrudită cu pepenele galben, dovleacul, castravetele. Aproximativ 92% din conţinutul său este reprezentat de apă, de unde și textura suculentă, delicioasă. Deoarece are atât de multă apă, numărul de calorii pe care îl conține este foarte scăzut – poți savura 100 g de pepene verde delicios pentru un aport  caloric de numai 30 calorii.

Majoritatea acestor calorii provin din zaharuri. 100 g de pepene verde conțin aproximativ 7,5 g de fructoză, carbohidratul care conferă acestei legume gustul dulce. În plus, pepenele verde conține și ceva fibre alimentare- carhohidrați insolubili pe care organismul nu îi poate digera: sunt  0,4 g de fibre la fiecare porție de 100 g de pepene.watermelon diet

Pepenele verde este o sursă foarte bogată de fito-nutrienţi şi anti-oxidanţi, esenţiali pentru sănătate, cum ar fi: vitamina-A, licopenul, beta-caroten, luteina, zeaxantina, cryptoxanthin, potasiu, vitamina-B6 (piridoxina), tiamina (vitamina B-1), vitamina C şi mangan.

Vara, dieta cu pepene verde este o dietă foarte populară, deoarece cu toții simțim nevoia de a bea mai multe lichide. Pepenele verde este o opţiune excelentă, deoarece te poate ajuta să pierzi în greutate reducând pofta de mancare, te ajută să elimini toxinele şi să îți  îmbunătăţești digestia.

O dietă cu pepene verde este, de obicei, de succes, deoarece se poate mânca pepene pe săturate, iar actul mestecării şi înghiţirii te ajută să te simţi ca şi cum ai mancat mai multe calorii decât ai făcut-o, de fapt. Conținutul de fructoză te ajută să-ți controlezi pofta de dulce, iar fibrele te fac să te simți  mai sătul pentru o perioadă mai lungă de timp, astfel încât poți evita mâncatul in exces.

Dieta cu pepene verde trebuie ținută, de regulă, timp de 5 zile. În această perioadă, cantitatea de sodiu din organism se stabilizează și poți scăpa ușor de excesul de lichid din țesuturi. Ce ai voie să mânânci în această perioadă este numai pepene. La modul ideal, trebuie să mănânci un kilogram de pepene verde pentru fiecare 10 kg din greutatea corpului tău (ex: 7 kilograme de pepene verde pentru o persoană de 70 de kilograme). Pepenele verde poate fi consumat ori de câte ori vrei și când vrei. În timpul acestei diete, poți bea doar apă (plată) sau ceai verde.

Pe parcursul dietei de 5 zile cu pepene verde, poți slăbi până la 4 kilograme. Dacă nu vrei să pui la loc kilogramele slăbite imediat dupa terminarea dietei, ar trebui să urmezi câteva sfaturi simple. Spre exemplu, trebuie să mănânci moderat şi să incluzi  întotdeauna în micul dejun hrană consistentă, dar cu puține calorii, precum terciul de ovăz, brânza de vaci sau ouăle. La prânz, ar trebui să mănânci peşte sau pui cu salata verde şi pepene verde la cină. În perioada de după dietă, poți mânca 1 kilogram de pepene verde pentru fiecare 30 de kilograme din greutatea corpului.

Această dietă nu este recomandată pentru persoanele cu pietre la rinichi, diabet sau tulburări de pancreas.

Deoarece este o mono dietă, țineți cura timp de numai 5-6 zile. Dacă vei mânca numai pepene pentru perioade mai lungi de timp, corpul tau va fi privat de alte substanţe nutritive.

Avantajul este că sigur vei scăpa de excesul de apă şi de toxinele periculoase din organism. Pepenele verde va elimina surplusul de sare din organism şi va îmbunătăţi funcţia vezicii urinare. Metabolismul va fi îmbunătăţit, iar corpul va arde grăsimile mai repede și mai eficient.

Noroc cu dieta!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Viata sanatoasa pentru tine si familia ta. Ghid pentru o viata sanatoasa, silueta, nutritie si frumusete.