web
analytics

Despre Dr. Angel Escudero si “Vindecarea prin gândire” sau “Noesiterapia”.

Dr. Angel Escudero, medic spaniol specializat in chirurgie, este fondatorul unei şcoli umaniste de medicină, numită “Vindecare prin gândire” sau “Noesiterapia”.

Din 1972, el efectuează operaţii fără niciun fel de anestezic chimic, ajută mamele să nască fără să simtă nicio durere nici ele, nici copiii lor şi asistă pacienții în procesul lor de vindecare, folosind numai anestezia psihologică. Această formă de anestezie a fost utilizată în diferite specializări medicale, cu rezultate excelente. În fapt, Dr. Angel Escudero a efectuat mai mult de 1000 de intervenții chirurgicale complexe fără anestezie. El folosește noesiterapia- vindecarea prin puterea gândului, ca  tehnică pentru controlul durerii.

Folosind anestezia psihologică, întreg organismul sau o anumită parte a corpului unui pacient sunt setate să nu simtă nicio durere. Creierul şi puterea gândurilor stopează capacitatea receptorilor durerii de a mai face diferența între lipsa stimulilor dureroși şi gândul că durerea nu există. Creierul nu mai este alert la stimulii dureroși, astfel încât orice tip de proceduri medicale, care sunt, de obicei clasificate ca fiind dureroase, pot fi efectuate fără probleme.despre neositerapie

De exemplu, unul dintre cazurile operate de Dr. Angel Escudero, care a fost făcut public, a fost cel al unei femei care a avut nevoie de o intervenţie chirurgicală pentru un picior deformat. Tot ceea ce ea a trebuit să facă a fost să se asigure că gura i-a fost constant plină de salivă şi a trebuit să repete afirmația “Piciorul meu este anesteziat”. O gură umedă este un semn de activare a sistemului nervos parasimpatic, în timp ce o gură uscată este unul din primele semnale de avertizare a pericolului pe care îl percepe creierul cu privire la ceea ce i s-ar putea întâmpla negativ corpului. În cazul în care gura este constant plină de salivă- lubrifiată, creierul se relaxează, presupune că totul este bine şi opreşte receptorii durerii, știind că organismul a primit anestezice. În timp ce pacienta și-a administrat  ea singură acest tip de anestezie psihologică, dr. A. Escudero a făcut incizii, a cusut, a găurit şi rupt oase și le-a reașezat pentru a corecta piciorul deformat al pacientei sale.

Munca doctorului Angel Escudero este o dovadă clară a puterii minții de a acționa ca mecanism central în vindecare. Este în puterea omului să blocheze durerea, să-și vindece rănile şi bolile, folosind tehnici de tip noesis – acțiune prin puterea gândurilor. Mintea este cel mai bun accelerator al particulelor materiale din corpul uman. Tot ce îi trebuie unei persoane ca să se vindece este să preia controlul gândurilor şi corpului său. Pentru a realiza cât de simplu este fenomenul, gândiți-vă la bebeluși și la suzeta lor. Suzeta stimulează producţia de salivă, şi, cu o gură umedă şi cu un creier relaxat, bebelușul adoarme liniștit…

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Viata sanatoasa pentru tine si familia ta. Ghid pentru o viata sanatoasa, silueta, nutritie si frumusete.