web
analytics

Este dezechilibrul hormonal motivul pentru care nu slabesti? Dr. Natasha Turner ne propune o dieta pentru hormoni, DAR FăRă Hormoni! Fă testul simplu al tiparului hormonal si afla planul de dieta care functioneaza in cazul tău.

“Hormonii dictează fiecare aspect al pierderii în greutate, de la apetit până la cât de bine arzi caloriile și cum depozitezi grăsimile.” “Echilibrarea nivelurilor lor este secretul pentru a slăbi, a dormi bine, a fi mai plină de energie, mai relaxată și cu o stare de bine general mai accentuată”. Aceasta este părerea Dr. Natasha Turner, autoarea “Dietei pentru echilibrarea hormonală”, o carte bazată pe o abordare clinică de succes pentru atingerea echilibrului  hormonal.dieta reechilibrare hormona

Dieta pentru echilibrare hormonală” este o dietă în trei pași, care se întinde pe o perioadă de șase săptămâni. Ea se bazează pe reguli simple: mănâncă mese potrivite la orele potrivite (la fiecare 3-4 ore) și evită alimentele care dau dezechilibre hormonale. În cadrul dietei, trebuie să mănânci alimentele potrivite, să iei suplimentele cu impact hormonal potrivite și să practici exercițiul fizic.

Prima etapă constă în două săptămâni de detoxifiere, atunci când regimul alimentar zilnic exclude produsele alimentare care au cel mai mare risc alergen, inflamatoriu sau care pot cauza migrene. Alimentele permise sunt cerealele fără gluten (cu excepția porumbului), legumele, fructele (mai puțin citricele, fructele conservate și uscate), nucile, semințele, peștele, carnea slabă, brânza feta sau brânză de capră, măslinele, avocado, semințele de in și rapiță, ouă, laptele din soia, produsele din soia. În această etapă, cei care țin dieta vor slăbi cam 2-6 kg.

Al doilea pas, al abordării alimentației corecte din punct de vedere glicemic, reintroduce încet în dietă alimentele excluse în etapa inițială. Se recomandă reducea indexului glicemic al meselor sau gustărilor folosind combinații benefice alimente, anumite modalități de preparare a alimentelor și înlocuirea unor alimente cu indice glicemic mai mare cu alte alternative. Alimentele interzise includ zaharurile rafinate, cerealele rafinate, grăsimile hidrogenate, carnea prelucrată, grăsimile saturate în exces, alimentele cu nitriți, și îndulcitorii artificiali. Pierderea în greutate va fi de aproape de 1-2 kg pe saptamană.

În pasul trei, yoga, exercițiile cardio și de forță sunt incluse în stilul de viață pentru un corp mai rezistent și mai viguros, precum și pentru un bun echilibru emoțional.

Dieta este însoțită de un test, al cărui obiectiv este de a determina pe ce tipar hormonal te înscrii, pentru a te ajuta să selectezi planul de dietă care funcționează cel mai bine pentru tine. Făcând testul, s-ar putea să descoperi că ești de tip MOODY, de tip LENEȘ sau de tipul ÎNFOMETAT.

Tipul Moody (capricios) prezintă un dezechilibru de serotonină și dopamină. Persoanele cu dezechilibru de serotonină tânjesc după mai multe zaharuri și amidon pentru a stimula producția acestui hormon. Nivelul scăzut de dopamină, un hormon ce oferă mai multă energie și motivație, determină pofta de ciocolată, cofeină, zahăr și țigări. Pentru a echilibra nivelul acestor hormoni, dr. Natasha Turner recomandă o dietă bazată pe alimente cu conținut ridicat de serotonină și utilizarea unui supliment  de 5HTP (50-200mg/zi) și Rhodiola (200-400 mg / zi).

Tipul Leneș, greoi este dat de un nivel scăzut al hormonul de creștere, al DHEA (un precursor al estrogenului și testosteronului ) si al melatoninei (un antioxidant puternic, cu un rol important în procesul de somn). Keto DHEA 7-(25 la 100 mg de două ori pe zi) si melatonina (0,5 mg / zi) ar trebui să fie adăugate în dieta de zi cu zi.

Tipul Înfometat prezintă exces de insulina si cortizol. Planul include reechilibrarea acestor doi hormoni cu  phosphatidylserine (100 mg / zi, inainte de culcare), busuioc (2 capsule/ zi, timp de o lună), precum și  cu o mulțime de alte alimente care sunt bogate in phosphatidylserină. Este necesar a se echilibra consumul de proteine​​, grăsimi si carbohidrați în trei mese și două gustări zilnice și este nevoie de un supliment de fibre non-psyllium pentru a îmbunătăți sensibilitatea la insulină.

Indiferent de tipologia hormonală,  dieta și aportul suplimentar de substanțe specifice pentru fiecare tip de dezechilibru hormonal  trebuie să fie completate cu programul de antrenament fizic pentru optimizare hormonală- the Hormone Optimization Training (H.O.T), care este un program de antrenament de 30 minute, ce promovează echilibrul hormonal perfect în vederea creșterii masei musculare, scăderea țesutului adipos reducerea stresului. Antrenamentul  este scurt, dar  de intensitate mare; foloseste greutăți moderate și se adresează mușchilor de așa natură încât grupele musculare să fie implicate în număr cât mai mare în timpul fiecărei sesiuni. Antrenamentul H.O.T  trebuie să fie urmat în mod regulat.

Dr. Natasha Turner  consideră că alt factor care contribuie la pierderea în greutate și la obținerea echilibrului hormonal este de sexul, trei ori pe săptămână. Deasemenea,  ea mai adaugă că fiecare zi trebuie să înceapă cu o repriză de mers pe jos pentru a ridica nivelul de serotonina și menține scăzut pe cel de melatonina pentru întreaga zi.

Resources and references:

  • drnatashaturner.com
  • www.doctoroz.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Viata sanatoasa pentru tine si familia ta. Ghid pentru o viata sanatoasa, silueta, nutritie si frumusete.