web
analytics

Este posibil sa fii prea gras pentru jobul pe care ti-l doresti?

Studii privitoare la relaţia dintre greutatea corporală şi locul de muncă, realizate în diferite țări ale lumii,  au arătat că, din nefericire, excesul de greutate și obezitatea îți reduc şansele de a găsi un nou loc de muncă. Mai mult decât atât, rezultatele acestor studii au demonstrat că femeile sunt mai marginalizate decât bărbații atunci când vine vorba despre greutatea corporală şi a fi încadrate la o nouă slujbă.

În ciuda unui CV impresionant, o mulţime de angajatori resping aplicanții obezi, bazându-se pe concepţia greşită că aceștia sunt leneşi şi neproductivi.

job-interviewDe exemplu, într-un studiu australian, unui grup de 95 de persoane ce s-au transpus în potențiali angajatori, li s-a cerut să selecteze pentru niște locuri de muncă cele potrivite persoane (femei), în baza CV-urilor care aveau și  fotografii ataşate. CV-urile prezentau, pentru fiecare candidat, abilităţi, experienţă şi educaţie similare. Pozele ce însoțeau CV-urile au fost ale acelorași şase femei, dar înainte şi după o intervenţie chirurgicală ce le-a ajutat să piardă în greutate. Rezultatele studiului au arătat că femeile obeze au fost evaluate negativ, indiferent că a fost vorba de potențialul de lider, de viitorul succes în îndeplinirea sarcinilor de servici, de salariu, de potențialul de profesionist. În concluzie, pe toate liniile, candidatele obeze au ocupat un rang de preferinţă inferior în raport cu alţi candidaţi.

Un alt studiu din Islanda, bazat pe un chestionar aplicat pe un eșantion de 1062 de persoane  de ambele sexe, a evaluat mai multe variabile care influenţează, de obicei, şansele de a fi angajat într-o anumită slujbă, cum ar fi: educaţia, nutriţia, sexul, vârsta, sănătatea şi starea civilă. Indicele de masă corporală (IMC) a fost o informație inclusă între criteriile de evaluare pentru  încadrarea în muncă. Concluzia studiului a fost că probabilitatea de a fi angajat scade proporțional cu creșterea greutății corpului şi a IMC la ambele sexe, dar, în special, la femei. Autorii acestui studiu au fost de părere că discriminarea la angajare ar putea fi motivată de  diferenţele de productivitate dintre femeile obeze şi normoponderale.

În același fel, încercând să justifice acest tip de rezultate, cercetatoarea Janet Latner, profesor la Departamentul de Psihologie al Universității din Hawaii, consideră că angajatorii tind să discrimineze pe criterii de obezitate, bazându-se, instinctiv sau rațional, pe teoria controlabilității, care sugerează că afecțiunile fizice cele mai stigmatizate sunt care țin de voința unei persoane să fie controlate și corectate. Cel mai adesea, obezitatea nu este văzută ca o condiţie medicală, fiziologică, ci, cel mai probabil, ca o carte de vizită sau ca o recomandare a  caracterului şi voinței unei persoane.

Un alt motiv pentru care şomerii cu kilograme în plus sunt victime ale discriminării manifestate pe piața  forţei de muncă este că,  din punct de vedere economic, costurile medicale cu un lucrător cu exces de greutate sunt mai mari decât pentru cei cu un IMC normal. Conform unui studiu de la Duke University, angajații obezi au presupus, pe parcursul unei decade, costuri medicale de şapte ori mai mari şi au avut concedii medicale de 13 ori mai lungi în comparaţie cu alţi angajaţi.

Discriminarea din pricina greutății este comună pe piaţa forţei de muncă, de la angajare și până la concediere şi în orice alt aspect legat de locul de muncă, inclusiv în ceea ce privește salariile şi promovarea. Totuși, este evident că angajatorii care își vor depăşi  prejudecăţile legate de excesul de greutate şi vor angaja şi promova lucrătorii strict pe principiile calificării, experienței și profesionalismului,  vor avea acces la o mulțime de angajaţii talentați şi iscusiți, care acum sunt discriminaţi din cauza prejudecăţilor nefondate şi  a falselor stereotipuri.

  • International Journal of Obesity- Obesity discrimination: the role of physical appearance, personal ideology, and anti-fat prejudice- K S O’Brien, J D Latner, D Ebneter and J A Hunter;

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Viata sanatoasa pentru tine si familia ta. Ghid pentru o viata sanatoasa, silueta, nutritie si frumusete.