web
analytics

Ești prea slabă? Iată cum poți lua în greutate!

Pentru unele persoane, a fi prea slab este un lucru la fel de neplăcut ca a fi prea gras pentru altele. Aceste persoane încearcă cu disperare să adauge măcar câteva kilograme siluetelor lor subțiri, dar, cel mai adesea, nimic nu pare să funcţioneze.

De ce? Cum poți lua în greutate când ești prea slabă?

  Iată câteva reguli de urmat:

 • Asigură-te că nu ești victima vreunei boli care provoacă pierderea de greutate – Tuberculoza, cancerul, dezechilibrele hormonale (hipertiroidismul), HIV, unele tulburări de alimentație sunt câteva dintre afecţiunile care poate sta între tine și un corp frumos conturat.
 • Mănâncă mai multe calorii decât consumi- Ar trebui numeri câte calorii consumi zilnic şi să adaugi acestora cel puţin 500. Servește mese generoase: mic dejun, prânz, cină şi două gustări între mese. Încearcă să mănânci după un program regulat pentru a controla mai ușor cât de multe calorii servești în fiecare zi.
 •  Include în dietă alimente bogate în calorii – Alimentele care conțin puține grăsimi, dar au multe calorii şi nutrienți sunt cele mai binevenite. Oricum, ar trebui să încerci să te ții de un program alimentar cu alimente sănătoase, precum seminţe, nuci, unt de arahide, legume bogate în amidon, produse lactate, ouă, fasole și cereale integrale, şi să eviți alimentele bogate în grăsimi saturate şi glucide simple: burgeri, brânză grasă, cartofi prăjiți, bomboane, etc. Proteinele și glucidele complexe trebuie să fie prezente la fiecare masă.
 • Pune ceva mușchi pe oase – Programul pentru creştere în greutate trebuie să includă unele exercitii de fitness, care dezvoltă mușchii. Încearcă să faci exerciţii complexe şi să ridici greutăţi.
 • Alege-ți cina înţelept – Alege cu grija momentul și alimentele pe care le servești la cină. Poți mânca alimente ușoare înainte de a merge la culcare. Stai departe de alimente bogate în grăsimi saturate, cum ar fi carnea procesată şi plină de grăsimi; mănâncă proteine sănătoase (pui fără piele, peşte, curcan, fasole, nuci, seminţe şi tofu).
 • Include în planul de alimentație gustări delicioase– Te poți răsfăţa cu gustări cu conţinut caloric ridicat, dar sănătoase, cum ar fi:  smoothi-uri de fructe, unt de migdale, unt de arahide, nuci, sucuri de fructe, lapte de soia, batoane proteice etc.
 • Încearcă suplimentele dedicate luării în greutate – Acestea sunt, de obicei, îmbogăţite cu carbohidrați. Aceste suplimente ar trebui să fie luate numai cu consultarea unui medic sau a unui dietetician, deoarece unele dintre aceste produse pot conţine ingrediente ascunse, care pot fi dăunătoare pentru tine. Modul în care organismul procesează aceste suplimente depinde de nevoile corpului tau.
 • Stimulează-ți apetitul – Dacă nu ai poftă de mâncare, apetitul se poate stimula  încercând una dintre opţiunile următoare: o plimbare scurtă, pe jos, înainte de a mânca, alegerea alimentelor preferate, condimentarea şi aromatizarea mai deosebită a hranei, limitarea cantității de lichide băute etc.
 • Propune-ți targete realizabile – La fel ca şi pierderea în greutate, creşterea în greutate este un proces care poate dura mai mult decât ți-ai dori. Ritmul în care o persoană poate și trebuie să câştige în greutate depinde de obiectivele ei de sănătate şi starea actuală de sănătate. Un medic sau nutriționist poate ajuta la stabilirea un obiectiv rezonabil.
 • Obţine sprijin – Este important să fii puternic sprijinită pe parcursul procesului câștigare în greutate. Un nutritionist îi poate ajuta întotdeauna pe cei care țin dietă pentru a-și atinge obiectivele şi pentru a face faţă problemelor emoționale, care ar putea rezulta din modificările corporale.

Read more:

 • nutrition.com.sg/atd/atdwtgain.asp

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Viata sanatoasa pentru tine si familia ta. Ghid pentru o viata sanatoasa, silueta, nutritie si frumusete.