web
analytics

Idei de bază în medicina vibrațională

 Eyes- Andreas Moritz

Conform modelului consacrat de savantul Albert Einstein, totul în univers este energie şi fiecare formă de energie vibrează la o anumită frecvență. Unele energii se mișcă rapid, la o frecvenţă mare, iar altele sunt lente, vibrând la o frecvenţă mai mică.

În organismul uman, fiecare organ este alcătuit dintr-o anumită frecvență vibrațională şi fiecare fiinţă umană, ca întreg, rezonează cu o anumită frecvență sau vibraţie.

Atunci când o formă de energie se manifestă vibrând aproape de altă formă, a doua formă de energie va începe să vibreze în acelaşi ton, datorită fenomenului de rezonanţă. Rezonanţa apare atunci când o formă de energie transmite frecvenţa sa unei alte forme şi această din urmă formă se transformă pentru a deveni de aceeași frecvență vibrațională cu prima.

Orice formă de existență/materie – de la cea mai mică celulă din organismul uman la Planeta Pământ – emite și percepe vibraţii, rezonează şi se racordează la alte frecvențe. Şi dacă totul este energie şi răspunde la vibraţii energetice, orice se transformă prin energie şi  orice poate fi folosit ca un instrument vibraţional care poate face o altă formă de materie să vibreze diferit. Tot ceea ce există are o frecvenţă la care se manifestă starea de echilibru şi de sănătate, iar perturbarea acestei vibraţii duce la haos sau la boală. Totul poate fi repus în ordine intervenindu-se cu vibrația potrivită.

Pe acest tip de idei se bazează medicina vibrațională. Explicată în cuvinte simple, medicina vibrațională constă în utilizarea de diferite forme şi frecvenţe de energie pentru vindecare. Din perspectiva medicinii vibraționale, fiinţa umană este un “sistem multi-dimensional de energie” şi pentru a-i restabili echilibrul energetic specific statutului de sănătate completă este necesar să se ia în considerare patru aspecte principale:

  1. Atomii şi moleculele din organismul uman sunt corpi energetici, care interacţionează coerent şi armonios pentru crearea de celule, țesuturi și organe. Structura creată este dinamică, deși, aparent,  statică.
  2. Conform teoriilor “fiziologice” promovate de medicina vibrațională, energia circulă în  corpul uman; aceste fluxuri de energie pot fi observate prin metode moderne de cercetare; aceste teorii se corelează cu filosofiile chineze și indiene despre sistemul de meridiane şi chakre energetice. Aceste teorii nu se limitează la corpul fizic, ci includ, de asemenea, mintea şi spiritul.
  3. Medicina vibrațională observă tiparele de dezechilibru (dizarmonie) în curgerea energiei,  identificând “patologia”  bolii, care se manifestă mai întâi la nivel invizibil. Dizarmoniile pot fi cauzate atât de factori interni, cât și externi (de la  câmpurile electromagnetice externe la traume emoţionale).
  4. Pentru a rearmoniza dezechilibrele, medicina vibrațională utilizează diverse modalităţi terapeutice care includ (dar nu sunt limitate la) acupunctura,fitoterapia, cristaloterapia, homeopatia, terapia cu esenţe de flori, terapia cu magneți, atigerea terapeutică pentru vindecare spirituală şi altele.

 

Citeste mai mult:

• Medicina vibrationala *, Richard Gerber, MD, Bear & Company, 1988.

Viata sanatoasa pentru tine si familia ta. Ghid pentru o viata sanatoasa, silueta, nutritie si frumusete.