web
analytics

Limoncello

Lichiorul de lămâie italian consacrat sub denumirea de LIMONCELLO este utilizat, în mod tradiţional, ca și digestiv după cinele copioase. Dar această băutură dulce-amărui poate fi și un ingredient minunat pentru multe rețete din bucătăria italiană și nu numai. Limoncello completează perfect multe deserturi, are un gust minunat combinat cu fructe proaspete, salate şi fructe de mare şi aduce savoare în multe cocktailuri.

Dacă nu ai deja în rezerva personală o sticlă de limoncello procurată din comerț, iată ingredientele de care ai nevoie pentru a prepara propriul limoncello:

• 1 litru de alcool de cereale (90%)

• 1 kg de lămâi

• 1 kg de zahăr

• 1 litru de apă

• răbdare.

 

Ce trebuie să faci:

 

1. Alege 1 kg de lămâi organice. Eviți astfel pesticidele nocive şi obții o aromă de lămâie mai intensă.

2. Spală cu atenţie lămâile. Cu un cuțit special pentru cojit legumele, cojește ușor  lămâile. Pentru a evita gustul amar, scoate partea albă a cojii folosind un cuțit ascuțit.

3. Pune cojile într-un vas de sticlă sau ceramic (ex: 1 borcan de sticlă de 3 litri), apoi torni alcoolul peste coji. Închide bine recipientul pentru a evita evaporarea alcoolului.

4. Lasă la macerat cojile de lămâie în alcool timp de 10-14 zile la temperatura camerei. Se agită vasul o dată pe zi.

5. După 10-14 zile alcoolul devine galben. Se toarnă lichidul printr-o strecuratoare într-un alt recipient. Presează cojile pentru a extrage cât mai mult lichid și aromă.

6. Pregătește un sirop de zahăr, utilizând 1 litru de apă şi 1 kg de zahăr. Se pun apa şi zahărul într-o cratiţă mare pe foc (foc de intensitate medie) şi se amestecă până când zahărul se dizolvă (5-7 minute). Se lasă să se răcească.

7. Amesteci siropul de zahăr cu alcoolul și îl torni în sticle. Închizi bine sticlele şi le pui la rece.

8.  Servește-l cu gheaţă rece. Deși pare o băutură ușoară, băutura astfel obținută are cam 40% alcool, deci trebuie utilizată cu moderaţie. Și dacă ții la siluetă, nu uita că într-un shot de 30 ml de limoncello sunt  103 calorii şi toate acestea provin din carbohidrați.

Enjoy! Digestie ușoară!

Viata sanatoasa pentru tine si familia ta. Ghid pentru o viata sanatoasa, silueta, nutritie si frumusete.