web
analytics

LUPTĂ CONTRA GRĂSIMII „DE WEEKEND”!

weekend dietMajoritatea dintre noi suntem cu 0.077 kg mai grei după weekend. Această îngrășare este mai probabil să apară la sfârșit de săptămână decât  în zilele de lucru, atât din cauza aportului alimentar mai consistent, cât și din pricina activității fizice mai reduse. Și chiar dacă cele 0.077 kg ar putea părea nesemnificative raportate la o săptamână, această rată de creştere în greutate poate duce la o creştere anuală de 4.0 kg, dacă păstrăm acelaşi obiceiurile alimentare pe tot parcursul anului.

O cale  de succes pentru a evita de aceste 4 kg este dieta de weekend. Aceasta dietă recomandă un plan alimentar de 1200 calorii,  care nu numai că te ajută să combați grăsimea  de weekend, dar mai şi conservă pierderea în greutate din timpul săptămânii. Din moment ce majoritatea dintre noi petrecem  weekend-ul  cu familia şi prietenii, este, de obicei, destul de greu să urmăm un plan alimentar care presupune  consumul numai a anumitor alimente  în anumite cantităţi, astfel încât ar trebui să încercăm să mâncăm ceea ce vrem, dar numărând  caloriile şi respectând  regulile generale de alimentaţie sănătoasă.

Iată  un model de  plan alimentar de 1200 de calorii, pentru o zi:

1. Micul dejun

• 1 ceașcă (60 g) de cereale pentru micul dejun (230 calorii) cu 200 ml lapte degresat (85 calorii);

• cafea neagră sau ceai de plante (0 calorii).

2. Gustare

3. Masa de prânz

• 1 felii de pâine integrală de grâu (100 calorii)

• 1/2 ceașcă de ton (în apă) (90 de calorii)

• 1 salată (1 roșie mică, 1/2 castraveți, salata verde tocată-1 ceașcă) cu  1/2 lingură de ulei de măsline. (100 calorii)

4. Gustare

5. Cina

• 100g de piept de pui fără piele  pregătit la grătar (120 calorii)

• 1/2 de ceaşcă de orez brun fiert (110 calorii)

• 1 ceașcă de legume fierte (morcovi, broccoli) (100 calorii).

Variante de gustări:  1 măr (100 calorii), bucățele de morcov cu o 1 linguriță de sos de maioneză dietetică  (65 calorii) / 1 pară/1 cartof mic la cuptor/1 cană de afine (85 calorii) / 1 iaurt mic, dietetic (100 calorii) / 1 baton de cereale (100 calorii)/1 salată mică/1 ou fiert tare (70 calorii) etc.

Dacă vom decide să ieșim în oraș cu prietenii, 100 ml de vin au 83 de calorii, un pahar de șampanie-90 de calorii, iar o vodcă  cu tonic diet  ne vor costa 100 de calorii.

Pentru cei care nu merg la sală în weekend, amintiţi-vă că a face curățenie în casă (șters praf, spălat, călcat, aspirat, gătit etc) vă poate ajuta să ardeți, în medie, 200 de calorii pe oră. Iar ăsta e cel mai bun mod de a ține grăsimea de weekend la distanță! Mișcare!

 

Viata sanatoasa pentru tine si familia ta. Ghid pentru o viata sanatoasa, silueta, nutritie si frumusete.