web
analytics

Miscarea sub orice forma te mentine in parametri optimi de functionare. Ce spuneti despre săritul corzii?

HOP! HOP! SARI COARDA! S-ar putea să zâmbești, dar săritul corzii este un antrenament care-ți implică tot corpul. Îți solicită picioarele pentru mișcarea în sine, mușchii abdominali pentru a menține echilibrul corpului, umerii si brațele, ca să învârtă coarda. Să sari coarda este ieftin și amuzant şi cel mai bun lucru când vine vorba de acest exercițiu este că se poate sari oriunde- în interior sau în aer liber; tot ce îți trebuie este coarda de sărit. În medie, săritul corzii arde aproximativ 135 calorii în 10 minute, iar aceste 10 minute au, pentru sănătate, aceleaşi beneficii ca și de 45 minute de alergare (conform Asociației Britanice a Săritorilor de Coardă). Când sari, crește anduranța cardiovasculară şi se lucrează aproape fiecare muşchi din corpul tău.

Săritul corzii este un exercitiu de aerobic potrivit în cadrul antrenamentelor cardio, având efecte în ceea ce privește coordonarea, echilibrul şi rezistența cardiovasculară şi musculară.

Săritul corzii nu ți se potrivește? Iată alte câteva opțiuni care te ajută să te menții în formă!exercitii fizice, miscarea

 

Având în vedere tipul tău de personalitate şi motivul pentru care vrei să faci mișcare, poți alege ce ți se potrivește dintre exercițiile aerobice, anaerobice și de  flexibilitate.

 

  • Exercițiile aerobice (exerciții cardiovasculare) întăresc muşchii şi promovează rezistența cardiovasculară. Dacă antrenamentul este suficient de viguros ca să crească nevoia de oxigen a organismului, accelerând ritmul respirației, atunci acel antrenament este aerobic. Puteţi alege între alergare, jogging, ciclism, înot, dans şi practicarea unor sporturi ca tenis, fotbal, baschet etc. Toate sunt excelente pentru a pierde greutate.

 

 

  • Exercițiile anaerobice se referă episoade scurte și intense de activitate solicitantă, care te lasă fără respirație. Acest tip de mișcare poate fi făcut pentru o perioadă mai scurtă de timp, pentru că depinde de depozitele limitate de glicogen din țesutul muscular, care se consumă repede, lăsând senzația de oboseală acută a mușchilor. Câteva activități mai frecvente, care presupun exercițiul anaerobic, includ: ridicarea de greutăți, exerciții abdominale de ridicare în șezut, flotări, tracțiuni, genolexiuni, canotaj.

 

 

  • Exercițiile de flexibilitate te ajută să îți îmbunătățești mobilitatea încheieturilor și mușchilor. Acest tip de exercițiu te poate ajuta să combați mușchii înțepeniți și durerile de încheieturi și are efecte pozitive asupra circulației sîngelui, posturii corpului și a felului în care respiri. Stretchingul este un tip de exercițiu ce contribuie la îmbunătățirea mobilității.

 

  • Mersul:Cizmele tale au fost făcute ca să meargă!  …Și exact asta vei face! Bineînțeles, dacă dorești, poți și să alergi, să dansezi, să înoți, să ridici greutăți, să mergi pe bicicletă, dar mersul este opțiunea cea mai la îndemână. În afară de pantofi confortabili pentru mers, nu îți mai trebuie alt echipament. Intensitatea exercițiului o poți regla în funcție de cât de în formă ești. Dacă ești o persoană de 60 de kg, în 30 de minute, mergând încet (cam 3 km/h), vei arde 75 de calorii, mergând normal (5 km/oră), vei pierde 99 de calorii, iar în mers alert (6,4 km/h), scapi de 150 de calorii. Și dacă mersul tău rapid devine fugă, este și mai bine.

 

  •  Alergarea îți îmbunătățește starea de sănătate cardiovasculară, îți scade tensiunea arterială și nivelul de colesterol, dă un boost metabolismului și te ajută cu respectul de sine. Vei arde 472 calorii/h, alergând cu 8 km/h cu cele 60 de kg ale tale.

S-ar putea ca mersul și alergarea să te facă să îți placă mișcarea fizică, așa că ai să vrei și să dansezi.

 

  • Dansul este o activitate clar aerobică, cu efect benefic asupra inimii și plămânilor, care îți testează echilibrul. Ca să dansezi o perioadă mai îndelungată, îți trebuie rezistență musculară și condiție fizică bună. Dacă visezi să dansezi din buric, vei consuma 270-320 calorii/h, când ritmul e mai scăzut, și 290-360 calorii, când stilul e mai rapid și mai intens.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Viata sanatoasa pentru tine si familia ta. Ghid pentru o viata sanatoasa, silueta, nutritie si frumusete.