web
analytics

O dietă de succes pentru companiile puse pe economii: Dieta General Motors

Deoarece în fiecare an companiile americane cheltuie o grămadă din resursele lor financiare pe beneficii și asigurari de sănătate pentru angajaţi, toate devin din ce în ce mai interesate de programele de wellness. Aceste programe pot include o gamă largă de oferte, de la abonamente gratuite la sală şi planuri de fitness personalizate la asigurarea de consiliere în nutriţie, instrumente de planificare a alimentației şi chiar mese sănătoase gratuite. Nimic nu este lăsat deoparte dacă duce la costuri mai mici pentru asigurările de sănătate!

În acest spirit, General Motors Corporation, unul dintre cele mai mari angajatori din USA, a dezvoltat pentru angajaţii şi colaboratorii săi dieta General Motors. Programul alimentar GM se bazează pe un plan de dietă de 7 zile şi promite celor ce îl urmează să piardă până la 6-7 kg din țesutul gras. Datorită rezultatelor rapide de reducere a greutății corporale, această dietă a devenit, la scurt timp după ce a fost lansată, foarte populară.

Planul de dieta GM

Ziua 1

Planul de dieta GM începe cu o zi dedicată total fructelor. În această zi, cei ce ţin dieta pot servi oricând, orice fruct, cu excepția bananelor. Pepenele verde, portocalele, pepenele galben, rodia, piersicile sunt cele mai recomandate fructe. Această zi este, de fapt, destinată detoxifierii întregului organism şi, pentru a face detoxifierea posibilă, se recomandă să se bea cel puţin 8-10 pahare de apă. Să servești doar fructe şi să bei o mulţime de apă ajută clar la  pierderea unei cantităţi semnificative din depunerile de grăsime, chiar din prima zi.

Ziua 2

Dacă ziua 1 a fost a fructelor, ziua 2 este o zi a legumelor! Cei care țin dieta pot servi orice legumă începând cu legumele cu frunze verzi și încheind cu cartofii plini de amidon. Această zi este menită sporirii aportului de fibre şi reglării nivelului de zahăr/fructoză din prima zi.

Ziua 3

A treia zi de dietă combină legumele şi fructele. Orice fruct sau legumă poate fi apărea în meniu, cu excepţia (desigur) bananelor. Este recomandabil să se mănânce mese mici, la un interval de o oră sau două. Mesele mici la intervale regulate pot furniza energie constantă. Astfel, cei ce țin regimul pot servi până la 5-6 mese.

Ziua 4

În această zi, bananele blamate în ultimele 3 zile nu mai sunt  interzise! Rația maximă din aceste fructe este de opt şi acestea pot fi însoţite de trei pahare de lapte. Bananele sunt pentru potasiul şi sodiul pierdute în ultimele trei zile. Supele de legume, de asemenea, sunt incluse în meniu!

Ziua 5

A cincea zi este dedicată proteinelor, iar carnea de vită este starul zilei. Carnea de vită este o sursă importantă de proteine, fibre şi vitamine, dar aceasta nu trebuie să fie consumată în cantităţi mari, doar pentru a răspunde poftelor exagerate ale cuiva.

Ziua 6

Această zi pare să fie ziua trișorilor, deoarece se pot mânca toată carnea de vită şi toate legumele dorite. Oricum, nimeni nu va mânca de o manieră exagerată, deoarece toată lumea se va simţi motivată cele 5 kilograme pierdute în ultimele 5 zile de dietă. Cei ce țin dieta, nu numai că  vor avea o siluetă mai frumos conturată, dar pielea, de asemenea, va arăta mai  sănătoasă şi mai strălucitoare.

Ziua 7

Înapoi la legume! În ultima zi de dietă, adepții GM nu pot mânca niciun fel de carne, dar se pot bucura de amidonul din orez brun fiert, care este acum aliment permis. Orezul oferă instant energie organismului pentru a-l păstra activ pentru întreaga zi. Acesta poate fi servit cu legumeverzi fierte  sau fructe.

Sfaturi  pentru dieta GM:

• urmaţi pentru o săptămână strict planul de dieta;

• nu exagerați cu cantitatea de alimente;

• faceți 30-40 de minute de exerciții fizice zilnic; în cazul în care 30-40 minute înseamnă prea mult pentru voi, 10 de minute de exerciții fizice regulate sunt obligatorii pentru rezultate eficiente;

• apa este un aspect important al acestei diete; cel puţin 8-10 pahare cu apă nu trebuie omise din rutina de zi cu zi.

• urmaţi acest program o dată într-o lună pentru a menţine un stil de viaţă sănătos.

Dezavantaje:

• cei ce țin dieta pot experimenta foame, slăbiciune, bufeuri de căldură, transpiraţie şi o rată metabolică crescută asociată cu disconfort fizic, mai ales în primele trei zile de dietă.

• Dieta nu poate fi urmată de femeile gravide, persoanele cu hipertensiune, diabet sau cu orice alte probleme legate de inimă.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Viata sanatoasa pentru tine si familia ta. Ghid pentru o viata sanatoasa, silueta, nutritie si frumusete.