web
analytics

O noua stiinta -Noesiologia- fondata de dr. Angel Escudero, studiaza efectele produse de gandurile noastre asupra organismului

Noesiologia – gr. noesis = acţiunea de a gândi, este o stiință fondată de dr. Angel Escudero, care studiază efectele produse în viaţă de gânduri. Această ştiinţă se bazează pe ideea că fiecare gând produce în viaţa ființei umane un răspuns biologic global armonic (RBGA)-o reacţie biologică specifică.

 puterea gandirii pozitive 

Noesiologia funcţionează ca metodă de profilaxie, pentru oamenii sănătoşi şi ca și terapie, pentru bolnavi.

Scopul fundamental al noesiologiei ca și metodă de prevenire a bolilor este de a înlocui cu dragoste frica ce dă nefericire și boală în vieţile omeneşti. Frica produce răspunsuri biologice negative, în timp ce dragostea produce răspunsuri biologice pozitive aducându-ne mai aproape de o perfectă stare de sănătate.

Omul trebuie să știe încă din copilărie, că viaţa lui este regizată de propriile gânduri. El trebuie să educe el însuşi în spiritul iubirii. Dragostea lui trebuie să învingă orice teamă. Seminţe de frică sunt plasate în ființa omenească încă din momentul naşterii, atunci când bebelușul vine în lume prin suferință și cu suferință, pierzându-și totodată protecţia desăvârșită de care a avut parte până în acel moment înăuntrul mamei sale. În acest moment poate interveni psihoanalgezia materno-fetală, una dintre formele de anestezie non-chimică consacrate de către dr. Angel Escudero.  Utilizându-se această metodă de anestezie un cadou neprețuit este dăruit copilului pentru tot restul vieţii sale: el nu vine în în frică, ci în dragoste și fără durere.

 

Ca terapie, noesiterapia se concentrează pe folosirea puterii gândirii pozitive de a crea răspunsuri biologice pozitive, care pun în mişcare mecanismele naturale de vindecare. Noesiterapia poate fi folosită ca aplicaţie în toate specialităţile chirurgicale și nu numai. Datorită analgeziei psihologice volitive (APV) şi a răspunsurilor biologice pozitive, perioadele preoperatorii şi postoperatorii sunt reduse ca și timp și sunt transformate perioade pozitive, chiar dacă anestezia chimică nu a fost folosită.

Analgezia psihologică volitivă este o formă de analgezie obținută de către un pacient cu puterea gândurilor care induc un efect anestezic, acolo unde pacientul îl dorește și are nevoie. AVP este programată cu doar un singur gând, toată atenţia pacientului fiind focusată pe existența efectului de psihoanalgezie în locul și în momentul dorit. Chiar dacă acest fenomen depinde de voinţa pacientului, dragostea cu care acesta este tratat de către medicul său acţionează ca un catalizator pentru aceste fenomene psihologice. Cu ajutorul terapeutului, un pacient poate realiza că întreg creierul lui se supune voinţei sale. El devine încrezător în propriile capacităţi. “Se simte ca o altă persoană, mai sigură de sine, cu noi posibilităţi de îmbunătăţire a calității vieţii sale,  cu mai multă stimă de sine, o persoană cu orizonturi de așteptare și speranțe mai largi”.

Analgezia psihologică volitivă poate fi indusă pentru o anumită zonă a corpului sau pentru întregul corp. Efectele pot dura de la ore la zile sau până când sunt vindecate rănile și bolile.

Analgezia psihologică materno-fetală este rezultatul aplicării analgeziei psihologice volitive în timpul sarcinii şi naşterii, atât pentru mamă, cât și pentru copil. Prin utilizarea puterii gândului și a analgeziei psihologice volitive, pacientul se concentrează pe obținerea binelui necesar și mobilizează astfel resurse, care va fac binele posibil.

Nu ar trebui să fie foarte complicat să obţinem starea de psiho-analgezie.”Natura își pune la dispoziție resursele prin respectarea unor reguli simple, elementare, disponibile pentru toată lumea. Controlul sistemului biologic uman fundamental poate fi obținut prin voinţa omului. Iar acesta este motivul pentru care voința puternică este fundamentală pentru cei ce vor să supraviețuiască, pentru că numai astfel se pot mobiliza mecanismele naturale de vindecare.”

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Viata sanatoasa pentru tine si familia ta. Ghid pentru o viata sanatoasa, silueta, nutritie si frumusete.