web
analytics

Răsfață-te cu dieta delicioasă cu banane. Bonus: slăbești 3 kilograme în 4 zile

dieta cu bananeDieta cu banane este o modalitate delicioasă și simplă de a pierde în greutate şi de a-ți îmbunătăţi sănătatea.

Cele mai multe cure de slăbire exclud bananele ca opţiune alimentară. Totuși, aceste fructe pot fi și ele o alegere bună când vine vorba de a pierde în greutate. Bananele sunt delicioase şi hrănitoare şi o mulţime de oameni le iubesc. O banană de dimensiuni medii conține 110 calorii bogate nutrițional şi o mulţime de vitamine şi minerale: vitamina B6-0.5 mg; mangan-.3 mg; vitamina C – 9 mg; potasiu-450 mg; fibre dietetice-3 g; proteine – 1 g; magneziu – 34 mg; acid folic – 25.0 mcg; riboflavină –0.1 mg; niacina-.8 mg; vitamina A – 81 UI, fier –0.3 mg.

Caloriile bananelor provin în principal din glucide (o banană mică are 23.9 g de carbohidrați). Bananele au cel mai ridicat conţinut de zahăr dintre toate fructele, dar prezintă un index glicemic mediu spre scăzut: 51 (un indice glicemic este considerat mare dacă este de 70 sau mai mare).

Bananele prezintă o mulţime de beneficii de sănătate, cum ar fi:

  • Sunt un aliment sănătos pentru inimă, atunci când sunt incluse într-o dieta saracă în grasimi saturate si colesterol.
  • Nu conțin grăsimi, colesterol şi sodiu.
  • Sunt  o sursă bună de potasiu, fibre dietetice, mangan şi vitamine.
  • Bananele îmbunătăţesc starea de spirit, pentru că intervin în producția de serotonina, care este cunoscută ca “hormonul fericirii”.
  • Stimulează sistemul imunitar.

Dieta de slăbire cu banane este un mod delicios și rapid de a scăpa de câteva kilograme în plus fără să mănânci alimente plictisitoare și insipide. Dieta cu banane este uşor de urmat. În numai 3-4 zile, poți pierde până la 2,5- 3 kilograme.

Meniul zilnic al dietei cu banane include cam 3-5 banane combinate cu 3-4 căni de lapte cu conținut scăzut de grăsime. Laptele poate fi înlocuit cu iaurt simplu. Aceste alimente pot fi consumate separat sau ca un smoothie. Rețeta de smoothie presupune amestecarea la blender a unei banane, cu o cana de lapte şi câteva cuburi de gheaţă. Cei ce țin dieta pot mânca, de asemenea, aceste ingrediente ca o îngheţată  de banane, dacă îngheaţă bananele câteva ore înainte de a amesteca cu lapte.

O altă versiune a dietei cu banane durează 7 zile şi te poate ajuta să slăbești cam 4 kilograme. Ingredientele pentru această dietă sunt bananele, ceaiul verde şi ouăle. Meniul include până la 1 kilogram de banane şi 2 ouă pe zi.

Persoanele care obțin rezultate pozitive cu dieta cu banane o pot relua în viitor. O grijă deosebită necesită momentul reîntoarcerii la obiceiurile alimentare normale, pentru a evita efectul yo-yo. Alimente prelucrate, grăsimile, zahărul sau alcoolul ar trebui să fie evitate. Începe cu legume proaspete şi fructe și reintrodu încet o alimentație variată. Deasemenea, cantitatea de alimente trebuie crescută treptat.

 

 

CEREŢI SFATUL  MEDICULUI PERSONAL SAU A NUTRITIONISTULUI ÎNAINTE DE A ÎNCERCA ORICE DIETA NOUĂ.

 

 

livestrong.com

eweightlossideas.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Viata sanatoasa pentru tine si familia ta. Ghid pentru o viata sanatoasa, silueta, nutritie si frumusete.