web
analytics

Regimul de detoxifiere OSHAWA sau dieta MACROBIOTICĂ

Fondată de George Oshawa (1893 – 1966), dieta de detoxifiere Oshawa este un regim predominant vegetarian, sărac în calorii. Dieta Oshawa promovează consumul scăzut de grăsimi saturate, astfel încât ajută la reducerea nivelului de colesterol şi normalizează tensiunea arterială. Pe de altă parte, acest regim este bogat în fibre, ajutând astfel la reducerea riscului de constipaţie. Deasemenea, folosind dieta Oshawa, poți pierde în 10 zile, șapte kilograme.

Principalul scop al dietei Oshawa este echilibrarea energiilor yin-yang prin consumul de alimente care au cantități egale de yin şi yang. Cerealele integrale, fructele proaspete, nucile şi seminţele, legumele cu frunze, fasolea, mazărea şi lintea par a fi alimentele echilibrate yin/yang, astfel încât dieta macrobiotică se bazează, în principal, pe ele. În timpul acestui regim, alimentele predominant yin – cum ar fi zahărul, ceaiul, alcoolul, cafeaua, laptele, smântâna, iaurtul şi cele mai multe condimente şi plante aromatice, precum și cele care sunt bogate în energie yang (carnea roșie, carnea de pasăre, peştele şi crustacee, ouăe, brânzeturile grele şi sarea) ar trebui evitate strict.

Ce puteţi mânca în timpul dietei Oshawa sunt cereale integrale (40-60%), legume şi fructe (20-25%), ciorbe  și supe de legume, alge marine, cereale, fasole şi miso (5-10%). Indiferent ce ai decide să mănânci din lista de alimente Oshawa, ar trebui să mesteci încet şi cu atenţie alimentele, ca să te asiguri că nu mănânci niciodată prea mult.

Câteva alimente organice, recomandate de dieta Oshawa, sunt: orezul brun, boabele de grâu, orzul, meiul, secara, porumbul, hrișca, ovăzul, tăițeii, pastele, pâinea, fasolea. Lista include, de asemenea, unele fructe locale ca merele, caisele, perele, piersicile, strugurii şi pepenii. Seminţele şi fructele cu coajă lemnoasă sunt permise cu moderaţie.

Dieta Oshawa este, în principal, o dietă vegetariană, dar o cantitate mică de peşte sau fructe de mare poate fi inclusă în meniu de 2 sau 3 ori pe săptămână. Peştele sau fructele de mare ar trebui să fie consumate cu hrean, ghimbir, muștar sau wasabi ca să se detoxifieze organismul prin accelerarea metabolismului şi să se combată efectele negative ale consumului de carne.

Uleiul de susan, uleiul de porumb și uleiul de seminţe de muştar pot fi utilizate în dieta macrobiotică pentru a da aromă și savoare alimentelor.

Produsele din soia, care sunt, de obicei, foarte bogate in fitoestrogeni, sunt alimente importante  pentru dieta Oshawa, astfel încât pentru orice femeie care urmează această dietă, dieta ar putea aduce o ameliorare a Sindromului Premenstrual (PMS) şi a simptomelor menopauzei. Se pare că această dietă poate preveni cancerul de sân si endometrioza.

Pe lângă beneficiile pentru sănătate menţionate mai sus, dieta Oshawa îți aduce mai multă energie, îți face tenul mai frumos, îți îmbunătățește digestia și îți dă o sănătate generală mai bună.

Dacă luăm în considerare dezavantajele dietei, nu ar trebui de omis că dieta metabolică este scăzută în proteine, vitamina B12, fier, magneziu, calciu, vitamine și minerale, astfel încât în cazul în care este urmată o perioadă mai lungă de timp poate duce la malnutriţie şi anemie.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Viata sanatoasa pentru tine si familia ta. Ghid pentru o viata sanatoasa, silueta, nutritie si frumusete.