web
analytics

Remedii naturale pentru fertilitate

Suplimentele alimentare pentru fertilitate ar trebui să constituie o parte a dietei fiecărui cuplu care se confruntă cu probleme de fertilitate. Acestea, pe lângă prorpietățile nutritive, hrănesc ovocitele și spermatozoizii și ajută la echilibrarea hormonală.  cum sa fac sa am un copil

În acest articol, vă vom prezenta 4 suplimente alimentare pentru fertilitate.

1.    Brânca ursului

Rădăcina şi seminţele de brânca ursului (sau ginsengul românesc) revigorează și măresc capacitatea de efort şi tonusul psihic, elimină sterilitatea, impotenţa şi frigiditatea. Acţionează simultan pe mai multe “fronturi”: stimulează activitatea ovarelor și favorizează relaxarea musculaturii vaginale şi uterine prin efectul său antispastic. Se găsește sub formă de capsule și se administrează sub recomandarea medicului.

2.    Lăptișor de matcă

Lăptișorul de matcă este un alt supliment alimentar care ajută la creșterea sănătății ovocitelor și a fertilității generale. Lăptișorul de matcă este alimentul cu care se hrănește regina albinelor și ceea ce o face să fie regina albinelor. Ea trăiește 6 ani și produce 2000 de ouă pe zi. Majoritatea albinelor trăiesc mai puțin de 2 luni. Lăptișorul de matcă este bogat în vitaminele A, B, C, D și E, minerale și aminoacizi esențiali. Se administrează sub formă de capsule sau ca bază la mierea de albine. Poate fi administrate în fiecare zi.

3.    Maca

Maca (sau ginsengul Peruvian) este o plantă originară din Peru care ajută la echilibrul hormonal, creșterea sănătății ovocitelor, creșterea numărului de spermatozoizi, fiind în același timp un tonic pentru sistemul endocrin. Maca ajută de asemenea la creșterea nivelului de progesteron, dacă acesta este scăzut. Echilibreaza si tonifica sistemul endocrin feminin si masculine. Stimuleaza spermatogeneza si functia erectila. Maca se găsește în capsule, pulbere sau tincture în comerț. Poate fi administrat în fiecare zi.

4.    Propolisul și polenul de la albine

Polenul de la albine conține cu 50% mai multe protein decât carnea de vită și este bogat în vitamin și minerale. Propolisul este un stimulant puternic al sistemului imunitar și ajută la combaterea inflamațiilor. Ajută de asemenea pe femeile care au endometrioză. Aceste două suplimente se găsesc sub formă de capsule sau ca bază a mierii de albine. Pot fi luate în fiecare zi.

In concluzie, dacă încerci să obții o sarcină de mai bine de un an și încă nu ai reușit, este recomandat să consulți inainte de toate un specialist în medicină reproductivă. Acesta poate recomanda diferite investigații atât ție, cât și soțului tău și îți poate oferi cea mai potrivită alternativă de tratament pentru condițiile medicale descoperite. Aceste demersuri pot fi intarite de urmarea unei terapii alternative deoarece suplimentele nutritive pot juca de asemena un rol important in optimizarea sanatatii reproductive, conducand la rate de conceptie ridicate si pot constitui o alternativa eficienta in terapiile de fertilitate conventionale. Alimentatia adecvata este o conditie pentru fertilitate si sarcina si este foarte importanta mai ales la persoanele care decid sa obtina o sarcina la o varsta mai avansata.

Astfel, date fiind aceste aspecte, se impune o abordare holistica a infertilitatii, aceasta conditie medicala reprezentand o problema de sanatate complexa ce vizeaza mai multe aspecte ale vietii, si anume sanatatea reproductiva, stilul de viata, viata de cuplu, stresul psihologicul, disconfortul emotional etc.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Viata sanatoasa pentru tine si familia ta. Ghid pentru o viata sanatoasa, silueta, nutritie si frumusete.