web
analytics

Ryke Geerd Hamer – legatura dintre ‘conflict’ si boala

dr. ryke hammerRyke Geerd Hamer (născut în mai 1935) este un doctor de origine germană, specializat în medicină internă, cunoscut ca fondatorul noii medicini germane, un sistem de concepte medicale creat inițial pentru  vindeca cancerul.

Ryke Geerd Hamer a practicat medicina clasică pentru mai mult de 20 de ani (1963-1986), timp în care a lucrat în Clinicile  Universitare din Tübingen şi Heidelberg, dar și în alte cabinete. Partenerul său de viaţă şi de muncă a fost Sigrid Hamer(Oldenburg), soţia lui, care a fost, de asemenea, medic. Natura sa creativă şi pasiunea pentru medicină s-au exteriorizat în această perioadă, când, în afară de a practica medicina, s-a concentrat și pe brevetarea unora din invenţiile sale, cum ar fi bisturiul non-traumatic Hamer și un fierăstrău special pentru țesut osos utilizate în chirurgia plastică; o masă anatomică de masaj şi un dispozitiv pentru diagnostic transcutanat.

El şi soţia lui au dus o viaţă fericită împreună cu cei patru copii (2 baieti si 2 fete), până când un eveniment tragic a avut loc în august 1978: unul dintre copii lor, Dirk Hamer, a fost împuşcat accidental în timp ce dormea pe un vas ancorat pe insula Cavallo. Dirk a murit in decembrie 1978, după aproape patru luni de luptă cu moartea, lăsându-și ambii părinţi în stare de şoc.

După moartea lui Dirk, alte evenimente nefericite s-au aglomerat în viaţa lor;  Ryke Geerd Hamer a făcut cancer  testicular, iar soţia sa, cancer de sân. Acesta a fost  momentul de răscruce, când Hamer a formulat ipoteza că ambele tipuri de cancer au fost cauzate direct de şocul de a-și pierde fiul  şi că aceste boli ar putea fi tratate prin rezolvarea  conflictului emoţional. Pentru a dovedi teoria lui, el a făcut unele cercetări în ceea ce privește istoricul bolilor altor persoane suferind de cancer,  investigând dacă ei au suferit unele stări de şoc, frică sau traumatisme înainte de declanșarea bolii. El a numit conflictul anterior bolii ” sindromul Dirk Hamer “, care este o stare de conflict biologic, generat de un șoc ce prinde un individ “pe picior greşit”. El a descoperit că toți ceilalți pacienți trecuseră și ei printr-un eveniment șocant,  așa că a concluzionat că boala este un răspuns biologic special la această situaţie, neobişnuită. Condiția ca organismul să revină la normalitate este să rezolve conflictul generat de situația marcantă negativ.

În 1981, a prezentat descoperirea  lui  Universității din Tubingen,  în cadrul unei teze post-doctorat. Un an mai târziu, Universitatea a respins teoria sa privind interconexiunile dintre psihic, creier şi cancer. Pentru a dovedi teoria lui, el a încercat să vindece  o vindece Sigrid şi  pe alţi pacienţi. Din păcate, soţia lui a murit în 1985. În 1986, i-a fost retrasă licenţa de practicare a medicinii.

Parerea lui despre boală şi vindecarea sa  nu i-a adus prea mulți prieteni. Între procese și perioade petrecute în închisoare, el a continuat să practice ilegal medicina în diferite ţări europene. Reşedinţa sa curentă este în Norvegia.

Noua Medicină Germană, dezvoltată de Ryke Geerd Hamer, nu este nici „medicină alternativă”, nici  “medicina holistică”, nici “medicină complementară”. Descoperirile doctorului Hamer  oferă un sistem complet, argumentat ştiinţific, care serveşte ca bază pentru înţelegerea  bolii dintr-o perspectivă cu totul nouă. Din punctul său de vedere, cancerul şi bolile asociate sunt nimic mai mult decât un program biologic special, care rulează în organism pentru a depăşi un conflict psihic. Folosind NMG, cauzele bolilor pot fi identificate, evoluția lor poate fi prezisă cu exactitate, iar simptomele care indică vindecarea pot fi  mai uşor de recunoscut.

Pe scurt, noua medicină germană prevede că orice boală  fizică sau mintală este cauzată de corpul uman ca răspuns la o experienţă şocantă, răspuns dat într-un mod care a fost pre-determinat de natură, iar vindecarea bolii, de asemenea, vine din organism, ca un feedback natural pentru a depăşi situaţia conflictului generat de șocul inițial. Bolile și vindecarea lor sunt o parte normală, inerentă vieţii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Viata sanatoasa pentru tine si familia ta. Ghid pentru o viata sanatoasa, silueta, nutritie si frumusete.