web
analytics

Secretele pielii sănătoase și luminoase

Un corp frumos nu înseamnă numai proporții de tipul 90-60-90! Un corp frumos înseamnă piele frumoasă,  îngrijită.

Pentru a ne menține un aspect tânăr și îngrijit din cap și până în vârful degetelor de la picioare, trebuie să acordăm importanță maximă îngrijirii celui mai mare organ al corpului uman – pielea. Dincolo de numeroasele funcții extrem de importante pe care le îndeplinește pielea în organism, nu trebuie de neglijat faptul că aceasta poate fi considerată, din punct de vedere estetic, un fel de carte de vizită a fiecăreia dintre noi. Și pentru că timpul nu iartă pe nimeni și nimic- nici măcar pielea, trebuie să o protejăm cu atenție de acțiunea factorului timp.

La modul ideal, fiecare dintre noi ar trebui să treacă pe la cabinetul de cosmetică de cel puțin 1-2 ori pe lună, dar cum acest lucru nu este posibil pentru toată lumea, există câteva tratamente clasice, care pot fi aplicate cu rezultate optime și acasă. Acestea includ:

  • Curățarea pielii;
  • Hidratarea, hrănirea, remineralizarea ți tonifierea pielii;
  • Tratarea piciorelor grele;
  • Epilarea.

Curățirea

Un program de exfoliere corporal incorporat în rutina săptămânală de îngrijire a aspectului fizic este cea mai scurtă cale către o curățire în profunzime a pielii.

Prin exfoliere, îndepărtezi celulele moarte de la suprafața dermei, care blochează porii. Mai mult, exfolierea te ajută la detoxifierea pielii, la stimularea circulației sanguine și limfatice. Acțiunea mecanică specifică exfolierii înlătură în profunzime impuritățile de pe piele, netezește și stimulează reînnoirea celulară.

Peeling corporal (exfolierea) este un tratament care ar trebui efectuat măcar de 2 ori pe lună, deși ideal ar fi să se facă săptămânal, pentru că ajută pielea să îți recapete catifelarea și strălucirea, iar ingredienții din produsele de hidratare și hrănire devin mai ușor de absorbit.

Dacă vrei, pentru a-ți exfolia pielea eficient, poți încerca periajul uscat.  Deasemenea, acasă, exfolierea poate fi făcută  prin masaj cu zaț de cafea (eventual amestecat cu gel de duș ca să nu se risipească), cu miere amestecată cu zahăr sau cu mălai grișat. Deasemenea, pot fi utilizate o mulțime de alte produse din comerț dedicate special pentru acest proces: peelinguri cu săruri și alge marine, cu zahăr brun, semințe de struguri și diverse uleiuri esențiale.

Hidratarea și hrănirea pielii

Este un proces simplu, la îndemâna oricui. După ce pielea este curățată, pe suprafața acesteia se aplică produse speciale pentru hrănirea și hidratarea ei. Pielea va absorbi mineralele, vitaminele și apa necesare și va căpăta asfel un aspect mai structurat , mai catifelat și vizibil mai tânăr. Pentru pielea deshidratată se utiliază produsele de hidratare  care conferă și rețin apa în epidermă, iar pentru o piele foarte uscată sunt recomandate produse cu conținut mai ridicat de lipide, care sunt esențiale pentru refacerea membranei celulare. Pentru pielea lipsită de tonus, trebuie aplicate produse care refac tonicitatea și fermitatea pielii.

Picioare grele

Multe persoane, în special femei, se confruntă cu problema picioarelor grele și obosite, care, în principal, este provocată de o circulație defectuoasă la nivelul membrelor inferioare. Pentru a combate senzația de picioare grele se utilizează produse pentru stimularea schimbărilor de circulație. Acestea au un efect descongestionant și tonic, care confera ușurare instantanee și relaxare de durată pentru picioarele obosite și dureroase.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Viata sanatoasa pentru tine si familia ta. Ghid pentru o viata sanatoasa, silueta, nutritie si frumusete.