web
analytics

Simplu și ușor! Slăbește cu dieta Step!

Înţelegerea echilibrului dintre aportul  și consumul de energie, precum și a modului în care organismul uman stochează energia ne poate ajuta să dezvoltăm strategii de reducere a obezității şi de menţinere a unei greutăți sănătoase. Un lucru este sigur: greutatea în exces poate fi învinsă numai prin reducerea aportului caloric şi creşterea consumului energie.

 

Aceasta este ideea de bază a unei diete dezvoltate de un grup de experţi în controlul greutăţii de la Universitatea din Colorado. Dieta, numită și dieta pașilorThe Step Diet, promovează obiceiul de a mânca mai puțin, dar pune accentul pe creșterea consumului de energie prin exercițiu fizic. În timpul dietei  Step, nu este necesar să urmaţi sesiuni de pregătire fizică complicate și elaborate: este suficient să mergeți pe jos de fiecare zi. În loc de numărarea de caloriilor, cei care țin dieta trebuie să numere paşii şi să reducă porțiile de mâncare.

Numărarea pașilor este o sarcină uşoară: oricine poate face rost de un pedometru pe care să îl folosească pentru a  stabili câți pași sunt făcuți în fiecare zi. Pentru prima perioadă a programului Step,  cei ce țin dieta ar trebui să meargă aproximativ 1,6 km  în fiecare zi. Dacă distanța nu este măsurată cu precizie, cât anume s-a deplasat cel ce ține dieta se poate stabili în funcție de factorul timp: inițial pot fi câte 3 plimbări pe zi a câte 5 minute fiecare. Scopul final al dietei este o plimbare de 8 kilometri sau de 10.000 paşi pe zi. Nu este necesar să se străbată toți cei 8 km odată, ci suma kilometrilor parcurși zilnic să fie 8 kilometri.  Odată cu trecerea timpului, persoanele care țin dieta trebuie să meargă distanţe din ce în ce mai mari, deoarece, după ce se pierde în greutate, corpul are nevoie de mai puţină energie ca să funcţioneze, aşa că, pentru a  pierde în greutate în continuare trebuie să crească consumul de energie.

Reguli generale ale dietei Step:

  1. Analizați-vă şi determinați dacă aveţi o problemă cu alimentația. Înţelegeți/Identificați ce declanșează această problemă și încercați să eliminați cauzele acesteia.
  2.  Mergeți pe jos în fiecare zi – 2.000 de paşi pe zi sunt suficienți pentru început, dar trebuie să ajungeți la  10.000 de paşi. Mersul pe jos este puternic promovat de dieta Step, dar și alte forme de exerciţiu fizic cum ar fi ciclismul, yoga, înotul etc sunt foarte bune.
  3.  Eliminați din meniul zilnic  mâncatul pasiv și acele mese care sunt consumate cu gândul în altă parte, fără a se conștientiza cu adevărat actul alimentar– Suntem programați genetic să mâncăm alimente dense în calorii şi bogate în grăsimi. Acest tip de alimente i-au ajutat strămoşii noştri să supraviețuiască. Vremurile s-au schimbat, așa că trebuie să controlăm această tendinţă genetică.
  4. Mâncați numai 75% din ceea ce mâncați în mod obișnuit la o masă – Puteţi mânca orice, dar porțiile trebuie să fie mai mici cu 25%. Dieta nu oferă o listă de alimente care ar trebui să fie consumate, dar dacă doriţi să aveţi un corp sănătos, ar trebui să mâncați alimente sănătoase şi hrănitoare, cum ar fi:  fructe, legume, grăsimi sănătoase, proteine slabe, nuci, seminţe etc.

Iată ce ați putea mânca la prânz:

• 3/4 de sandwich cu carne de vită cu maioneză;

• 3/4 dintr-o pungă de 40 g cu chipsuri de cartofi;

• 3/4 dintr-o cutie de cola de 350 ml. 12

Dieta este o modalitate de a slăbi încet, sigur și sănătos: vă poate ajuta să scăpați de 250g-500g pe săptămână. Avantajul este că dieta Step poate fi o opțiune pentru orice persoană, pentru că mersul pe jos este o activitate  pe care, practic, persoanele de orice vârstă sau cu orice condiție fizică o pot urma.

  • Citește mai mult:

“The Step diet- Count steps, not calorie to lose weight and keep it off forever”- James O. Hill, John C. Peters, and Bonnie T. Jortberg;

Viata sanatoasa pentru tine si familia ta. Ghid pentru o viata sanatoasa, silueta, nutritie si frumusete.