web
analytics

STOP grăsimii! START exercițiilor pliometrice!

plyometric“Exercițiile pliometrice ard maximum de calorii în cel mai scurt timp posibil, tonifiind corpul din cap și până în picioare.”- Roya Siroospour , antrenoare de fitness.

Cu un antrenament pliometric, poți arde impresionantul număr de 350 calorii în mai puţin de 30 de minute. Pentru a fi mai specifici, o persoană de 68 de kg poate arde 544 de calorii într-o oră de exerciții pliometrice. Repetat de patru ori pe săptămână, antrenamentul pliometric te poate ajuta să scapi de aproximativ 2 cm de pe burtă şi  de până la 3 centimetri de pe şolduri, în trei-patru săptămâni.

Așadar, dacă ești interesată să scapi de câteva kilograme folosind exerciţiile fizice, poți încerca exercițiile pliometrice. Acest tip de exerciţii implică mişcări explozive efectuate rapid. Adăugate la exercițiile fizice de zi cu zi, acestea sporesc puterea, rezistența şi mobilitatea mușchilor, consumând în același timp o mulţime de calorii.

Cum ar trebui să te pregătești pentru o sesiune pliometrică?

Fă o încălzire generală înainte de training: Orice antrenament de exerciții pliometrice trebuie început cu o încălzire a mușchilor.

Pregătește-ți echipamentul: O mulţime de exerciţii pliometrice pot fi efectuate fără probleme la domiciliu, deoarece necesită minimul de echipament. Tot ce îți trebuie  sunt pantofi sport de calitate, un stepper sau o bancă de lucru.

Fii pregătită de impact – Exerciţii plio sunt de mare intensite; presupun sărituri şi aterizări, care solicită articulațiile, așa că trebuie să exersezi cu grijă pentru a evita accidentările.

Ia-o ușor – Vrei să te simți în formă, să slăbești, să emani energie. Ia-o, totuși, ușor! Începe cu sărituri ușoare şi adaugă treptat, în timp, exerciții mai dificile.

Planifică-ți din timp antrenamentele – Exerciţiile plio sunt dificil de executat şi solicită mult organismul. Atunci când planifici antrenamentele pentru o săptămână, programează-ți antrenamentele plio de mare intensitate după o zi de odihnă, astfel încât corpul să poată face față exercițiilor. Fă  acest tip de antrenament o dată la 2 zile,  pentru a da timp organismului să își revină.

Cum ar trebui să fie antrenamentul pliometric?

Opţiunea 1 – Alternează  perioade cu exerciții de intensitate mare, cu o perioadă de relaxare. Începe cu exerciții pliometrice, precum sărituri în adâncime pe verticală, repetându-le pentru 30-60 secunde. Continuă-le cu un exerciţiu uşor, cum ar fi mersul pe jos, aproximativ 2-3 minute. Repetă.

Opţiunea 2 – Fă numai exerciții plio pe parcursul întregului antrenament de 20-30 de minute. Grupează 10 sau mai multe exerciţii şi repetă-le pe fiecare timp de 10-60 secunde, odihnindu-te între exerciţii pentru a te recupera.

Indiferent ce opţiune vei alege, dacă vei urma programul de exerciții regulat, rezultatul va deveni vizibil în curând: mai puţină grăsime!

Read more:

  • www.3fatchicks.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Viata sanatoasa pentru tine si familia ta. Ghid pentru o viata sanatoasa, silueta, nutritie si frumusete.