web
analytics

Uimitoarea dietă pentru curățirea ficatului- Remediu pentru eliminarea pietrelor de la ficat

Mare parte din bolile cu care organismul uman se confruntă sunt cauzate, în special, de disfuncții ale ficatului. Ficatul este cea mai mare glandă din corpul uman, având sute de funcții diferite. Implicarea sa în multe dintre procesele care au loc în organism îl face extrem de vulnerabil la acțiunea multor factori nocivi. Cel mai adesea, rolul său de filtru pentru substanțele toxice sau nocive conduce la formarea în interiorul său a calculilor sau pietrelor. Orice persoană de peste 30 de ani are nevoie să elimine pietrele din ficat si fiere. De cele mai multe ori, aceste pietre nu se vad nici la ecograf si nici analiza sângelui nu le arată, chiar dacă ele sunt acolo și sunt un risc major pentru sănătate. Cu dieta de 6 zile a doctorului Andreas Moritz, pietrele se pot elimina foarte ușor și te vei simți mai tânăr cu cel puțin 10 ani.

Dieta pentru eliminarea pietrelor de la ficat este recomandat să se înceapă de luni, deoarece partea finală a dietei, care este și partea de eliminare propriu-zisă a pietrelor necesită timp pentru procedura în sine, dar și pentru odihnă și refacere.

Timp de şase zile, se bea 1 litru de suc de mere pe zi. Sucul de mere are un puternic efect de curățare, astfel încât, în primele zile, s-ar putea să te confrunți cu un oarece disconfort abdominal (balonare sau / şi diaree). Sucul de mere se poate bea simplu sau amestecat cu apă. Acesta nu se bea chiar înainte de mese, iar după mese, este recomandat să treacă cel puțin două ore pentru a bea, din nou, din el.

Sfaturi pentru cele 6 zile de dietă cu suc de mere:

  • Alimentele sau băuturile consumate trebuie să fie calde sau la temperatura camerei; alimentele reci reduc eficienţa curei de detoxifiere;
  • Se elimină din dietă alimentele de origine animală (carnea, lactatele) şi alimentele prăjite;
  • Nu se mănâncă  în exces;
  • Pe cât posibil, se mănâncă numai produse organice, pentru a proteja ficatul cât mai bine posibil.
  • Se recomandă curățarea colonului înainte şi după fiecare cură de curățare a ficatului.

În ziua a 6-a, nu se mănâncă proteine, ulei sau unt, pentru că acestea te pot face să te simţi rău a doua zi, când are loc curățarea propriu-zisă a ficatului.

Ultima masa din ziua a 6-a trebuie să fie înainte de ora două după-amiază. După această oră, poți bea doar apă.

Se amestecă 4 linguri de sulfat de magneziu (sare amară sau sare Epsom) cu 750 ml de apă filtrată într-un borcan. Împărţiţi această cantitate în patru porții egale: ar trebui să rezulte patru pahare umplute pe trei sferturi fiecare. Două dintre aceste părţi se beau la ora 6 PM (o porție) și 8 PM (o porție) în ziua a 6-a. Poți adăuga un pic de suc de lămâie pentru a îmbunătăţi gustul amestecului.

De 9:30 PM, în cazul în care nu s-a declanşat încă scaunul şi nu ți-ai făcut clismă în ultimele 24 de ore, îți poți face acum o clismă cu apă.

La 9:45 PM,  trebuie să-ți pregătești ¾ de pahar de suc de grapefruit  proaspăt stors (sau lămâi şi portocale). Pune sucul într-un recipient mai mare (un borcan cu capac) şi adaugă jumătate de pahar de ulei de măsline presat la rece. Închide strâns  recipientul şi agită intens, până când soluţia devine apoasă. Bea acest amestec la ora 10:00 PM, stând în picioare. Bea totul în maxim 5 minute, apoi întinde-te imediat pe spate, cu una două perne sub cap, poziționate astfel încât capul să fie mai sus decât abdomenul. Dacă această poziție nu este confortabilă, poți să te așezi pe partea dreaptă cu genunchii trași spre piept. Nu te mișca deloc pentru cel puţin 20 de minute. Încearcă să dormi, dacă poți. Ficatul va elimina calculii, așa că poți simți greaţă în timpul nopţii sau în primele ore ale dimineţii.

În ziua a 7-a, la ora 6:00-6:30 dimineață, bea a treia poție de sulfat de magneziu. La ora 8:00-8:30 AM, se  bea ultima porție de săruri. Pe la 10:00-10:30 AM, poți bea suc de fructe proaspăt , iar o jumătate de oră mai târziu poți mânca 1-2 fructe proaspete. O oră mai târziu se poate lua o masă uşoară, așa cum ar trebui să fie toate mesele din următoarele zile.

În timpul zilei a 7-a, dimineaţa şi, probabil, după-amiaza,  ficatul va elimina calculi biliari. Iniţial, vei observa pietrele în scaun amestecate cu reziduuri de produse alimentare, apoi vor fi doar pietre și  apă. Nu intra în panică în cazul în care te vei simţi rău. Calculii pot fi de toate mărimile, culorile şi formele. Pietrele colorate deschis sunt cele mai noi. Pot exista zeci şi, uneori, chiar sute de pietre.

În ziua 2 sau 3 după cură, ar trebui să faci o clismă cu apă pentru a elimina orice calculi biliari, care ar putea fi rămas în colon. Aceștia pot provoca iritaţii, infecţii, dureri de cap, disconfort abdominal, probleme cu glanda tiroidă etc. Bea câte o ceaşcă de ceai pentru rinichi în următoarele 2-3 zile de după fiecare cură de curățire a ficatului.

Pentru a elimina toate pietrele, trebuie de făcut cam șase cure de curățare a ficatului, la un interval de 2-3 săptămâni sau 1 cură lunar.

Important: Cere opinia medicului tău personal înainte de a încerca dieta de curățare a  ficatului!

Read more:

  • „The Amazing Liver Cleanse- A Powerful Approach to Improve Your Health and Vitality”- dr. Andreas Moritz
Viata sanatoasa pentru tine si familia ta. Ghid pentru o viata sanatoasa, silueta, nutritie si frumusete.