web
analytics

Undele cerebrale – Starea Teta

starea teta - somnTeta este frecvenţa undelor cerebrale în care se pot experimenta relaxarea, creativitatea şi trăiri mentale vibrante. Undele teta apar, de obicei, în stare de relaxare profundă și în timpul somnului (în etapele somnului pasiv şi în timpul visului specific REM).

Intrarea în starea teta este de dorit pentru cei care vor să experimenteze beneficiile sale. Relaxare profundă, intuiţie acută, atenuarea stărilor de anxietate, de stres şi de nevroză sunt cele mai cunoscute efectele ale stării. Dar există şi beneficii mai puţin cunoscute care te-ar putea convinge să-ți exersezi capacitatea de a intra în starea teta.

Unele studii au arătat că, atunci când creierul lucrează la frecvenţe de 7-4 Hz, veți fi capabili să rețineți mult mai repede cu peste 300% mai multe informaţii decât ați putea memora în starea beta. Starea Teta este benefică pentru învăţarea de limbi noi. Stimularea sistemul imunitar este posibilă, de asemenea, în  starea teta, deoarece aceasta este asociată cu vitalitatea şi cu lipsa stresului. Diminuarea stresului reduce nivelurile de epinefrina (adrenalina) şi cortizon, iar sistemul imunitar devine mai puternic. Prin undele teta, crește capacitatea creierului să-și amintească şi să păstreze amintirile pe un termen mai lung. Hipocampusul, partea creierului implicată în memorie şi în stocarea amintirilor, impune un ritm  teta undelor cerebrale care trec prin această zonă.

Există, de asemenea, unele dovezi că prin impunerea undelor teta ca mod de lucru al creierului, simultan cu utilizarea de afirmații pozitive adresate propriului eu, se pot schimba unele dintre cele mai profunde convingeri subconştiente și se pot anula blocaje emoţionale. Sub efectul undelor Teta, creierul este extrem de deschis la sugestii şi idei noi. Acest lucru ajută mintea să-și programeze subconștientul  pentru vindecare. Vindecarea în stare teta este considerată  a fi posibilă, nu numai pentru că te poți  autosugestiona pentru vindecare imprimând în subconștient mesaje specifice, dar şi pentru că în ritmul teta, raportul de ioni de sodiu/potasiu a creierului este resetat.

Vindecarea indusă de starea teta nu este un lucru nou; această formă de tratament există ca o practică în aproape fiecare religie a lumii şi a fost experimentată  sute de ani sub diferite nume. Cel mai recent, ideea de vindecare teta a fost readusă în atenţia publicului de Vianna Stibal, o vindecătoare americană, autorul mai multor cărţi despre undele teta. După ce a primit diagnosticul de tumoră malignă la piciorul drept, cu amputarea ca  soluţie, ea însăşi s-a vindecat prin încetinirea undelor cerebrale până la starea teta, în timp ce a vizualizat ca reală vindecarea. Vizualizarea  a permis ca vindecarea să se materializeze. Ulterior, a început să practice această tehnică de vindecare pentru clienții ei. Vianna Stibal spune ca vindecarea este posibilă atunci când devii martorul ei, când o ”vezi” și o faci să existe; în caz contrar, ea rămâne în domeniul probabilului. Odată ce ne putem “vedea” vindecarea şi conștientizăm că ea se petrece, ea devine reală.

Vindecare în stare teta este legată și de terapiile biofeedback. Aceste tehnici se concentrează în determinarea pacientului să conştientizeze fiecare proces din corpul său, lucru ce îl ajută să obţină mai mult control asupra funcţiilor executate în mod normal involuntar. Folosind dispozitive medicale pentru a măsura reacţii ale organismului (ex. ritmului cardiac, tensiune arterială, temperatura pielii, intensitatea activității musculare), terapeutul încearcă să-și învețe pacientul să găsească modalităţi de a le controla şi  îl ajută să se relaxeze profund. Acest tratament a fost folosit pentru a ajuta la prevenirea sau tratarea unor afecțiuni frecvente, inclusiv dureri de cap- migrenă, dureri cronice, incontinenţă şi hipertensiune arterială.

De cele mai multe ori, oamenii aflați în căutarea relaxării sunt nerăbdători să experimenteze starea teta, dar există situaţii când scaparea de sub control a undelor teta echivalează cu probleme. Atunci când începeți să utilizaţi tehnici teta, ar trebui să fiți conştienţi de faptul că prea multe unde teta pot face rău. În viaţa de zi cu zi, pot surveni depresia, somnolenţa sau, dimpotrivă, impulsivitatea extremă şi hiperactivitatea. Mintea ta ar putea deveni prea receptivă la sugestii şi informaţii noi şi subconstientul tău va fi mai deschis la  a accepta sugestii și convingeri negative. Deficitul de tulburare a atenției (A.D.D) este adesea prezent la persoanele cu niveluri ridicate de unde teta. Este o linie fină de demarcație între indivizii foarte creativi cu starea teta ca predominantă şi persoanele cu deficit de atenţie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Viata sanatoasa pentru tine si familia ta. Ghid pentru o viata sanatoasa, silueta, nutritie si frumusete.