web
analytics

Vindecarea stă în puterea pacientului. Să ne pregătim pentru vindecare!

În general, starea mentală a pacientului şi, în special, emoţiile negative resimţite atunci când pacientul ia cunoștință de faptul că este victima unei anumite boli pot influența crucial succesul tratamentului. Și chiar dacă vorbim despre un întreg program de terapie sau despre o simplă administrare de medicamente, aceastea nu vor da rezultate decât dacă subconștientul pacientului le va permite să lucreze. Acest lucru ar putea explica de ce medicamentele au, în general, o rată mică de succes-  în medie de numai 35%.

 

Depresie, anxietate, tristeţe, furie, teamă… Toate aceste trăiri pot programa o serie de reacţii negative ale celulelor la tratament, determinând sistarea receptivității lor atât la terapia internă, cât şi la cea externă. Având corpul presetat să blocheze tratamentul, orice intervenţie medicală devine inutilă, sau chiar dăunătoare.

Procesul de vindecare necesită speranţă, încredere şi credinţa profundă că fiecare dintre noi merită să fie vindecat. Iar dacă spiritul programează corpul pentru vindecare, chiar şi un tratament placebo poate duce la rezultate de succes. Încrederea în tratament și credința în vindecare poate creşte efectul placebo de la 25% rată de succes la 75%. De exemplu, în medie, 3 din 4 pacienți cu răni grave cauzate de ulcere au indicat o reducere semnificativă a durerii după ce li s-au făcut injecții cu o substanța placebo (un amestec de apă cu sare). Doar pentru că și-au pus toată încrederea  în acea injecţie.

Pastilele placebo nu produc vindecări miraculoase datorită principiilor active fizice sau chimice din ele. Puterea lor stă în starea de bine și de sănătate pe care o invocă- “the remembered wellness”, starea de bunăstare rememorată.

Ce este „starea de bunăstare” rememorată? Cum ne pregătim pentru a lupta împotriva bolilor?

Căută în trecut un moment „de vârf”, atât din punct de vedere fizic, cât şi spiritual. Alege momentul în care te-ai simțit sănătos pe deplin, energic, puternic, relaxat, liniștit, în siguranţă, de neatins. Este momentul tău de bunăstare supremă. Această stare este ceea ce trebuie să-ți amintești în vremuri de boală: starea specială de bunăstare. Pentru a te vindeca, trebuie să evoci memoria stării de integritate şi plenitudine, de ordine totală, de echilibru şi armonie. Această evocare este, în esenţă, o tehnică specifică meditației prin care se liniştesc mintea și gândurile şi se realizează conexiunea cu energiile vindecătoare. Este o modalitate de a programa celulele corpului pentru vindecare.

Și nu trebuie să aştepți o boală gravă pentru a exersa starea de bunăstare. În fiecare zi, ar trebui să rememorezi starea de wellness suprem. Îți înveți astfel corpul să rămână sănătos. Studiile au arătat că organismul reacţionează la exercițiile de vizualizare şi de imaginaţie aproape la fel de intens ca la un eveniment real. De exemplu, un studiu realizat de Fundaţia Clinica Cleveland în Ohio a comparat creșterea forței musculare a persoanelor care au mers la sală cu cea a persoanelor care au efectuat numai mental antrenamente virtuale. În cazul celor care au mers la sală, s-a produs o creştere de 30% și, surprinzător, și în grupul de participanţi care au efectuat exerciții mentale a crescut puterea musculară: cu 13.5%.

Exersarea stării de wellness, pe de o parte. Pe de altă parte, în caz de boală , nu ar trebui să rămâi blocat în lupta împotriva bolii. Viața nu înseamnă doar perfectă sănătate, ci viața constă și în a fi capabil să trăiești și cu imperfecţiuni. Rămâi pozitiv!

Read more:

  • “The Timeless Healing- The Power and Biology of Belief”- Herbert Benson, MD;

Viata sanatoasa pentru tine si familia ta. Ghid pentru o viata sanatoasa, silueta, nutritie si frumusete.