web
analytics

Vrei o piele proaspătă și curată?Incearcă periajul uscat

O treime din impurităţile produse de corpul tău sunt eliminate zilnic prin piele, așa că menţinerea curățeniei pielii este un aspect foarte important pentru sănătatea acesteia.

Una dintre metodele care pot fi folosite pentru a menţine pielea curată este periajul uscat. Această metodă este de foarte mult timp unul dintre mijloacele de curăţare menționate de filozofiile Ayurveda. Periajul uscat al pielii ajută la menţinerea porilor curați și deschiși, fiind un mijloc activ de susținere a organismului în procesul de curăţare.

Dry-Skin-Brushing

Pe măsură ce îmbătrânim, corpurile noastre devin mai puţin eficiente în eliminarea celulelor moarte din straturile exterioare ale pielii, astfel încât acestea se pot acumula formând un strat gros, uscat și neplăcut ca aspect, specific pentru pielea matură. Dacă decizi să încerci periajul uscat, acest strat va fi exfoliat prin periere, dând pielii un aspect proaspăt, vibrant şi fără erupții acneice. Periajul uscat practicat în mod regulat curăță pielea de resturi de țesut mort, aşa că aceasta va putea absorbi liberă oxigenul și alte elemente nutritive, benefice corpului tău. Masajul uscat cu peria îmbunătățește circulaţia sângelui și  contribuie astfel la un tonus muscular sănătos şi la o mai bună distribuţie a depozitelor de grăsime.

Cassandra Haughton James, un practician australian  a principiilor AcuEnergetics, spune că ” periajul uscat al pielii îndepărtează pielea moartă și permite corpului să respire. Este important să se facă periajul înainte de duş, apoi se aplică un ulei hrănitor pentru a obţine maximul de beneficii pentru corpul tău”.

În plus, periajul stimulează circulația limfei în sistemul limfatic, îmbunătățind fluxul de limfă în tot corpul. Sistemul limfatic ajută organismul să elimine toxinele şi contribuie la creșterea rezistenţei sistemului imunitar al organismului.

Cum se face periajul uscat al pielii

  1. Alege o perie cu peri naturali sau o lufa.Dry-Body-Brushing-Diagram
  2. Periază-ți corpul dimineaţa, înainte de a face duș. Începe cu presiune uşoară până când te obișnuiești cu senzatia, apoi fă mișcări de periere mai ferme.
  3. Începe cu tălpile și urcă cu masajul  cu peria pe picioare și pe corp, înaintând către zona inimii.
  4. Odată ce termini cu partea de jos a corpului, mută masajul către partea de sus, lucrându-ți și brațele.
  5. Periază-ți spatele, folosind o perie cu mâner lung  sau  ajutorul partenerului.
  6. Periază-ți zona abdomenului (cu mișcări în direcţia acelor de ceasornic pentru a respecta mişcarile colonului), apoi pieptul şi gâtul. Este de preferat a se evita fața, pentru că pielea este mai sensibilă.
  7. Insistă cu periajul între trei și cinci minute până când pielea devine roz.
  8. Fă întotdeauna duş după ce ți-ai periat corpul ca să îndepărtezi prin spălare pielea moartă.
  9. Evită zonele cu piele lovită, iritată sau sensibilă şi ai grijă să periezi uşor zonele afectate de celulită.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Viata sanatoasa pentru tine si familia ta. Ghid pentru o viata sanatoasa, silueta, nutritie si frumusete.